Δημοσίευμα «βόμβα» από τους «Times»: «Σίτι και Χιρόνα δεν μπορούν να παίξουν μαζί στο Champions League»

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Getty Images/Ideal Images

Δημοσίευμα «βόμβα» από τους «Times»: «Σίτι και Χιρόνα δεν μπορούν να παίξουν μαζί στο Champions League»

Κώστας Τόπας 10:31 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 29.05.2024

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις συμμετοχές των Μάντσεστερ Σίτι και Χιρόνα στο Champions League τη νέα σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Χιρόνα βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο! Κι αυτό διότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, οι δύο ομάδες να μην είναι σε θέση να παίξουν στην επόμενη διοργάνωση του Champions League.

Και, σύμφωνα με τους «Times», η UEFA ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της Σίτι να πουλήσουν μέρος του μεριδίου τους στον καταλανικό σύλλογο, εάν και οι δύο ομάδες θέλουν να είναι στην κορυφαία ηπειρωτική διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Αν δεν κατεβάσει το μερίδιο της σε λιγότερο από 30% (έχουν 47%), η ομάδα του Μίτσελ δεν θα μπορεί να παίξει στο Champions League και θα «υποβιβαστεί» στο Europa League.

Η City Football Group (CFG) κατέχει το 100% της Μάντσεστερ Σίτι και το 47% της Χιρόνα. Και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στο Champions League, αλλά για να γίνει αυτό την επόμενη σεζόν, η «CFG» θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της σε μία από αυτές (και η Χιρόνα είναι η προφανής επιλογή) σε λιγότερο από 30%.

Οι κανόνες της UEFA για την ιδιοκτησία πολλαπλών συλλόγων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν στάλθηκαν στους συλλόγους αυτή την εβδομάδα κι όλα αναμένονται να ξεκαθαριστούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Δεν σκεφτόμαστε μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε να συνεχιστεί αυτό, είτε να ακυρώσουμε τον κανονισμό. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αλλά θα το συζητήσουμε. Όλο και περισσότεροι όμιλοι προχωρούν στην αγορά περισσότερων ομάδων. Δεν θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα», είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Υπενθυμίζεται πως η City Football Group έχει ήδη επενδύσει σε δέκα χώρες του κόσμου Μάντσεστερ ΣίτιΧιρόναΠαλέρμο και Νιου Γιορκ Σίτι και Μπασακσεχίρ είναι μεταξύ άλλων οι ομάδες που διαχειρίζεται.