Γιατί ο Έντερσον έγινε αλλαγή από τον Γκουαρντιόλα και «τρελάθηκε» (vids)

Έντερσον & Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Γιατί ο Έντερσον έγινε αλλαγή από τον Γκουαρντιόλα και «τρελάθηκε» (vids)

Κώστας Τόπας 09:54 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:21 - 16.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αντικατέστησε τον Έντερσον sτο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την Τότεναμ, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Βραζιλιάνο κίπερ.

Η αναμέτρηση μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ είναι πιθανό να αποδειχθεί καθοριστική για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μετά το γεγονός ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε τη νίκη με 2-0 και πλέον βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από την Άρσεναλ.

Βέβαια, κόντρα στα «σπιρούνια» τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για τους Πολίτες. Σχεδόν με τη συμπλήρωσε μιας ώρας, ο Έντερσον αντικαταστάθηκε από τον Ορτέγκα, μετά από απόφαση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Βραζιλιάνο κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Αρχικά, φαινόταν ότι η απόφαση του Καταλανού τεχνικού ήταν διότι ο Έντερσον είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό καθώς το ιατρικό επιτελείο της Σίτι έσπευσε κοντά του μετά από μία σύγκρουση που είχε με τον Κρίστιαν Ρομέρο. Μετά από αρκετά λεπτά, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος φαινόταν πως ήταν έτοιμος να συνεχίσει στο ματς.

Τελικά,ο Έντερσον συνέχισε για λίγο ακόμα, έχοντας φαινομενικά ξεπεράσει το χτύπημα στο κεφάλι, αλλά ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να τον αποσύρει στον πάγκο, περνώντας στη θέση του τον Ορτέγκα.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής έφυγε από το γήπεδο, διαμαρτυρήθηκε προς τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρντιόλα φάνηκε να προσπαθεί να ηρεμήσει τον 30χρονο, με τον Έντερσον να κλωτσάει ένα μπουκάλι νερό καθώς κατευθυνόταν προς τον πάγκο. 

Η αντίδραση του βασικού κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι σε θέση να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι της Σίτι της σεζόν εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ, στο οποίο μια νίκη θα δώσει στους Πολίτες το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, το περιστατικό υπογραμμίζει και πάλι την στάση της Premier League απέναντι σε παίκτες που ενδεχομένως να έχουν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Εν ολίγοις, εναπόκειται στο ιατρικό επιτελείο κάθε συλλόγου να αποφασίσει εάν πιστεύει ότι ένας παίκτης έχει υποστεί διάσειση ή όχι, κάτι που έχει οδηγήσει σε υποψίες ότι οι παίκτες έπαιξαν ενώ δεν έπρεπε.

Η Premier League, ωστόσο, προσφέρει στις ομάδες την ευκαιρία να κάνουν μια επιπλέον αλλαγή εάν ένας παίκτης υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και οποιοσδήποτε παίκτης έχει διαγνωστεί ότι έχει διάσειση δεν μπορεί να παίξει σε κάποια αναμέτρηση για τις επόμενες έξι ημέρες.

Η τεράστια ευκαιρία του Σον έκανε τον Γκουαρντιόλα να ξαπλώσει από αγωνία στο χορτάρι (vid)
PREMIER LEAGUE

08:03 - 15.05.2024

Η τεράστια ευκαιρία του Σον έκανε τον Γκουαρντιόλα να ξαπλώσει από αγωνία στο χορτάρι (vid)

Ο Σον έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για την Τότεναμ, λίγο πριν το φινάλε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, που έκανε ακόμα και τον Πεπ Γκουαρντιόλα να πέσει στον αγωνιστικό χώρο από την αγωνία.

Εάν το ιατρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι κρίνει ότι ο Έντερσον είχε τέτοιο τραυματισμό, θα ανάγκαζε τον Γκουαρντιόλα να χρησιμοποίησε τον Ορτέγκα, αντί του Βραζιλιάνου, με τον πρώτο μάλιστα να πρωταγωνιστεί στον αγώνα με την Τότεναμ, χάρη στις καίριες επεμβάσεις του.