Εξετάζει την περίπτωση του Μαγκουάιρ η Γουέστ Χαμ

Χάρι Μαγκουάιρ

i

©printscreen

Εξετάζει την περίπτωση του Μαγκουάιρ η Γουέστ Χαμ

Κώστας Τσιακλής 08:56 - 16.07.2023

Η Γουέστ Χαμ φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο της τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ.

Μετά την πώληση του Ντέκλαν Ράις στην Άρσεναλ, η Γουέστ Χαμ ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Ντέιβιντ Μόγιες είναι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ.

Ο ποδοσφαιριστής μοιάζει να μην βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Έρικ Τεν Χαχ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέφτεται σοβαρά την παραχώρηση του. Από την άλλη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μελετάει το μέλλον του ωστόσο για την ώρα δεν πιέζει για να φύγει από το «Όλντ Τράφορντ». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η απραξία του, βάζει σε ρίσκο και τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας.

Πριν μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η Γιουνάιτεντ είναι διατεθημένη να παραχωρήσει τον παίκτη με 60 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο νέες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι οι «κόκκινοι διαβόλοι» είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να τον δώσουν και με περίπου 46,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ο Μαγκουάιρ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει την πόρτα της εξόδου αφού όπως αναφέρει η Daily Mail η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως πουλήσει μέχρι και 13 ποδοσφαιριστές.

Σανίδα σωτηρίας για τον Άγγλο κεντρικό αμυντικό ίσως αποδειχθεί η Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Λονδίνου είδε τον Ντέκλαν Ράις να αποχωρεί για την Άρσεναλ με ένα τεράστιο ποσό και πλέον θέλουν να το επενδύσουν κατάλληλα για να ενισχυθούν. Για την ώρα πάντως δεν γίνεται κάποια αναφορά για το ποσό που σκέφτονται να προσφέρουν τα «σφυριά».

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Χάρι Μαγκουάιρ έπαιξε στα ρεπορτάζ ως ένα από τα πιθανά ανταλλάγματα που θα έδινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν τελικά διεκδικούσε τον Ράις. Οι άλλοι δύο που ήταν υψηλά αξιολογημένοι από τη Γουέστ Χαμ ήταν ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και ο Άντονι Ελάνγκα.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2019 όταν αποκτήθηκε από τη Λέστερ με 87 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά με τους «κόκκινους διαβόλους» έφτασε τις 175 συμμετοχές και έχει σημειώσει επτά γκολ και πέντε ασίστ. Τη φετινή σεζόν έχασε τη θέση του και κατέγραψε μόλις 31 εμφανίσεις, με τις μισές να είναι ως αλλαγή.