Το συγκινητικό βίντεο της Γουέστ Χαμ και η πρώτη ανάρτηση του Ράις μετά την αποχώρηση του

Ντέκλαν Ράις

i

©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Το συγκινητικό βίντεο της Γουέστ Χαμ και η πρώτη ανάρτηση του Ράις μετά την αποχώρηση του

Κώστας Τσιακλής 10:36 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 15.07.2023

Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Ντέκλαν Ράις. Μάλιστα τα «σφυριά» κοινοποίησαν και ένα ωραίο βίντεο ευχαριστώντας τον Άγγλο για την προσφορά του στο σύλλογο.

Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Ντέκλαν Ράις που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ. Πέραν της ανακοίνωσης, τα «σφυριά» κοινοποίησαν και ένα συγκινητικό βίντεο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στον Άγγλο μέσο.

Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού μόλις ολοκληρώθηκε και τυπικά αφού η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ντέκλαν Ράις. Ο Άγγλος μέσος όπως είναι γνωστό θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ, η οποία δαπάνησε 116 εκατομμύρια (+ ακόμα έξι σε μπόνους) για να τον κάνει δικό της.

Ο Ράις αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ και σταδιακά καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα ενώ μάλιστα το 2022 έγινε και ο αρχηγός της. Με τα «σφυριά» ο 24χρονος πραγματοποίησε 245 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 15 γκολ και 13 ασίστ. Επιπλέον ήταν αυτός που σήκωσε το Conference League τον περασμένο Μάιο.

«Η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον Ντέκλαν Ράις να αποχωρήσει από τον σύλλογο έναντι βρετανικής μεταγραφής ρεκόρ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Δείτε το συγκινητικό βίντεο που ανέβασαν τα «σφυριά»:

Ο εκ των ιδιοκτητών της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σουλιβάν, αναφέρθηκε στον Ντέκλαν Ράις και ανέφερε τα εξής: «Λυπάμαι που βλέπω τον Ντέκλαν να μας αφήνει, αλλά πιστεύω ότι όλοι στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για το ρόλο που παίξαμε στο ταξίδι του από την Ακαδημία στο Τσάντγουελ Χιθ μέχρι να γίνει ο πιο πολύτιμος νεαρός παίκτης στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Θα ήθελα να καταστήσω σαφές στους υποστηρικτές μας ότι δεν θέλαμε να πουλήσουμε τον Ντέκλαν. Θέλαμε να χτίσουμε την ομάδα μας γύρω από αυτόν και κάναμε μια σειρά από βελτιωμένες, μακροπρόθεσμες προσφορές συμβολαίων για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του. Ωστόσο, μόλις ο Ντέκλαν ξεκαθάρισε ότι επιθυμούσε να προχωρήσει και να αναζητήσει μια νέα πρόκληση, ο σύλλογος θεώρησε ότι δεν θα ήταν σωστό να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του, ενεργώντας προς το συμφέρον της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ.

Φεύγει με τις ειλικρινείς ευχαριστίες, το σεβασμό και την αγάπη όλων εδώ, έχοντας κερδίσει τη θέση του στην ιστορία δίπλα στους σπουδαίους Μπόμπι Μουρ και Μπίλι Μποντς ως οι μόνοι παίκτες που είχαν ηγηθεί της Γουέστ Χαμ ως αρχηγοί σε ένα σημαντικό τρόπαιο. Περισσότερο από αυτό, πάντα έδινε τα πάντα για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου που ήταν μαζί μας.

​Ο Ντέκλαν θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών των «σφυριών» και όλων εδώ στο σύλλογο. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και θα είναι πάντα έμπνευση και παράδειγμα για κάθε νέο παίκτη που περνάει από την Ακαδημία μας».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασε στο τέλος της μια απίστευτη δεκαετία - Σας αγαπώ όλους»

Ο Ντέκλαν Ραίς ανάρτησε και την πρώτη του δημοσίευση μετά την αποχώρηση του, εκφράζοντας όλα του τα συναισθήματα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια απίστευτη δεκαετία έφτασε στο τέλος της. Η Γουέστ Χαμ ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου εντός και εκτός γηπέδου. Το να πεις αντίο δεν είναι ποτέ εύκολο. Είχα μερικά απίστευτα υψηλά, κανένα μεγαλύτερο από εκείνο το βράδυ στην Πράγα. Έχω επίσης μεγαλώσει τόσο πολύ ως άνθρωπος, παίκτης και ως αρχηγός. 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ήμουν αρχηγός της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Νομπλ, δεν ένιωσα τίποτα άλλο από περηφάνια και πάθος. Ως αρχηγός, η παράδοση αυτού του ευρωπαϊκού τροπαίου ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η σύνδεσή μου με τους οπαδούς σημαίνει τα πάντα για μένα και την οικογένειά μου. Μας φέρεστε σαν έναν δικό σας από την ημέρα που έφτασα. Ευχαριστώ. 

Όλοι ξέρουν πόσο ξεχωριστή είναι η Γουέστ Χαμ ως σύλλογος που απευθύνεται σε όλους τους προπονητές και το προσωπικό και φυσικά τους συμπαίκτες μου. Σας ευχαριστώ για μερικές εκπληκτικές αναμνήσεις και μερικές από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Σας αγαπώ όλους», έγραψε ο Ράις.