Η Τότεναμ έδωσε άδεια στον Γιορίς να μην πάει στην προετοιμασία για να βρει την επόμενη του ομάδα

Ούγκο Γιορίς

i

©Intime

Η Τότεναμ έδωσε άδεια στον Γιορίς να μην πάει στην προετοιμασία για να βρει την επόμενη του ομάδα

Κώστας Τσιακλής 09:37 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 15.07.2023

Το «διαζύγιο» μεταξύ της Τότεναμ και του Ούγκο Γιορίς φαίνεται να είναι θέμα ημερών καθώς ο σύλλογος του Βορείου Λονδίνου έδωσε άδεια στον Γάλλο τερματοφύλακα να μην ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στην Ασία προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Ούγκο Γιορίς αποτελεί πλέον ξένο σώμα για την Τότεναμ αφού η ομάδα του Βορείου Λονδίνου έδωσε άδεια στον Γάλλο τερματοφύλακα να μην ταξιδέψει στην Ασία για την προετοιμασία της ομάδας προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο αρχηγός της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς, διανύει όπως όλα δείχνουν τις τελευταίες του μέρες στην ομάδα αφού ο Γάλλος βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδο του από το «Tottenham Hotspur Stadium». Ο σύλλογος του Βορείου Λονδίνου γνωρίζοντας τη θέληση του Γιορίς να αποχωρήσει, του έδωσε άδεια να μην ταξιδέψει στην Ασία με την υπόλοιπη ομάδα για την προετοιμασία προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Τότεναμ για την αποστολή στην Ασία αναφέρεται η εξής πρόταση: «Ο Ούγκο Γιορίς έχει λάβει άδεια να μην ταξιδέψει για να εξερευνήσει πιθανές ευκαιρίες μεταγραφής».

Η αποστολή της Τότεναμ για την προετοιμασία της στην Ασία αποτελείται από τους: Όστιν, Μπισούμα, Ντέιβις, Ντιβάιν, Ντάιερ, Χόιμπιεργκ, Κέιν, Κίλεϊ, Κουλουσέφσκι, Λο Σέλσο, Μάντισον, Ντομπελέ, Πέρισιτς, Πόρο, Ρεγκιλόν, Ριτσάρλισον, Ροντόν, Ρομέρο, Έμερσον, Σάντσες, Σαρ, Σκάρλετ, Σκιπ, Σόλομον, Σον, Σπενς, Ταγκάγκα, Ουντόζι, Βικάριο, Γουάιτ και Γουάιτμαν.

Πέραν του Γιορίς, από την προετοιμασία στην Ασία θα απουσιάσουν οι Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, Φρέιζερ Φόρστερ, Μπράιαν Χιλ, Τρόι Πάροτ και Ράιαν Σεσενιόν οι οποίοι είναι τραυματίες και συνεχίζουν την αποθεραπεία τους στο Βόρειο Λονδίνο.

«Είναι το τέλος μιας εποχής»

Η δήλωση του Γιορίς που γνωστοποίησε την απόφαση του ότι θέλει να αποχωρήσει: «Έχουμε φτάσει σε μια σημαντική στιγμή, είτε για τον σύλλογο είτε για εμένα. Είναι το τέλος μιας εποχής. Έχω μια επιθυμία για κάτι άλλο. Θα μελετήσω προσεκτικά τι είναι δυνατό. Ωστόσο, δεν ξέχασα ότι έχω ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό μου στην Τότεναμ και στο ποδόσφαιρο είναι πάντα δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί. Το πιο σημαντικό είναι να βρω ένα έργο όπου θα ευδοκιμήσω».

Ο Γιορίς βρίσκεται στην Τότεναμ από τον Αύγουστο του 2012, όταν και αποκτήθηκε με 12,6 εκατομμύρια ευρώ από τη Λυόν. Ο Γάλλος γκολκίπερ έχει υπερασπιστεί την εστία των «σπιρουνιών» σε 447 αναμετρήσεις και έχει την έχει διατηρήσει ανέπαφη σε 151 από αυτές. Ο Γιορίς δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο με την Τότεναμ ωστόσο είχε βασικό ρόλο στην πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό του Champions League το 2019.