Επίσημο: Στην Άρσεναλ ο Τίμπερ

Γιούριεν Τίμπερ

i

©arsenal.gr

Επίσημο: Στην Άρσεναλ ο Τίμπερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:42 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 14.07.2023

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Γιούριεν Τίμπερ, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες».

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Γιούριεν Τίμπερ από τον Άγιαξ έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ συν τα πρόσθετασυν πέντε εκατομμύρια ευρώ μπόνους. Ο Ολλανδός διεθνής, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες» που θα του αποφέρει τουλάχιστον 90.000 ευρώ την εβδομάδα. 

Ο Τίμπερ έπαιξε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2022/23, αλλά έπαιξε και στα δεξί άκρο της άμυνας. Η ισχυρή του ικανότητα στις πάσες και η προθυμία του να τριπλάρει θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τον ρόλο του Ολεξάντρ Ζιτσένκο στα αριστερά, εάν ο προπονητής της ομάδας Μικέλ Αρτέτα συνεχίσει με το δίδυμο στην άμυνα των Γουιλιάμ Σαλιμπά και Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες. 

Ο Τίμπερ αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Φέγενορντ και του Άγιαξ, πριν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του «Αίαντα». Τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 22χρονος κατέγραψε δύο γκολ και δύο ασίστ σε 47 συμμετοχές τη φετινή σεζόν ενώ συνολικά έχει έξι γκολ και τέσσέρις ασίστ σε 121 εμφανίσεις.  

Όταν ο Τίμπερ αγωνιζόταν στον Άγιαξ προπονητής του ήταν ο Έρικ Τεν Χαγ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» στο παρελθόν είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ολλανδού. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε το ενδιαφέρον της νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι προτού η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ συμμετάσχουν στην παρακολούθηση του Τίμπερ.  

Οι πρώτες δηλώσεις του Αρτέτα για τη μεταγραφή του Τίμπερ: 

Μιλώντας στο κανάλι της Άρσεναλ σχετικά με την μεταγραφή του Τίμπερ, ο Μικέλ Αρτέτα είπε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ο Γιούριεν ήρθε μαζί μας. Είναι ένας ευέλικτος νεαρός αμυντικός, που θα ταιριάζει στο σύστημά μας και θα προσφέρει στην ομάδα ποιότητα. 

Ο Γιούριεν είναι ένας νεαρός παίκτης, αλλά έχει ήδη πετύχει τόσα πολλά. Έχει βιώσει πώς είναι να πηγαίνεις σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, καθώς και τα τρόπαια που έχει κατακτήσει με τον Άγιαξ. Ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε και να ενσωματώνοντας τον στην ομάδα».