Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την ανανέωση του Σαλιμπά

Γουίλιαμ Σαλιμπά

i

©ArsenalFC

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την ανανέωση του Σαλιμπά

Κώστας Τσιακλής 17:25 - 07.07.2023

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Γουίλιαμ Σαλιμπά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα παραμείνει στο «Έμιρεϊτς» μέχρι το 2027.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γουίλιαμ Σαλιμπά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων και θα παραμείνει κάτοικος Βορείου Λονδίνου μέχρι το 2027.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Γουίλιαμ Σαλιμπά την περασμένη σεζόν οδήγησαν την Άρσεναλ να κάνει αυτό που αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή να ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του Γάλλου κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα ο Σαλιμπά θα αγωνίζεται και με νέο νούμερο και συγκεκριμένα με το 2.

Η ανακοίνωση της Άρσεναλ για την ανανέωση του Σαλιμπά:

«Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός μας, Γουίλιαμ Σαλιμπά, υπέγραψε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο μαζί μας. Ο 22χρονος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σεζόν 2022/23, κάνοντας 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε τρεις φορές και έδωσε μία ασίστ.

Ο Γουίλιαμ έχει επίσης στο όνομά του οκτώ διεθνείς συμμετοχές, με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του να τον ανταμείβουν με μια θέση στην ομάδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κεντρικός μας αμυντικός ήρθε μαζί μας σε μια μόνιμη συμφωνία με τη Σεντ-Ετιέν τον Ιούλιο του 2019 και πέρασε τη σεζόν 2019/20 πίσω ως δανεικός στην ομάδα της Ligue 1.

Ο Γουίλιαμ ξεκίνησε την επόμενη σεζόν με τρόπαιο όταν ήταν αχρησιμοποίητος αναπληρωματικός στη νίκη μας στο Community Shield το 2020 επί της Λίβερπουλ. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21 ολοκληρώθηκε με μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία δανεισμού, η οποία έφερε τον Γουίλιαμ πίσω στη χώρα γέννησής του, όταν εμφανίστηκε 22 φορές για τη Νις, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώτου γκολ στο ποδόσφαιρο των ανδρών.

Ο Γουίλιαμ επέστρεψε στη Γαλλία τη σεζόν 2021/22 προκειμένου να αποκτήσει περαιτέρω πολύτιμη εμπειρία, μπαίνοντας στη Μαρσέιγ με δανεισμό μιας σεζόν. Ο Γουίλιαμ έπαιξε 52 φορές για τη Μαρσέιγ, συμμετέχοντας σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις και έγινε κεντρικό πρόσωπο της ομάδας».

Για τον Σαλιμπά μίλησε ο Αθλητικός Διευθυντής της Άρσεναλ, Έντου, ο οποίος είπε τα εξής: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που υπογράψαμε νέο συμβόλαιο με τον Γουίλιαμ Σαλιμπά. Ο Γουίλιαμ είναι μέρος του οράματός μας να διατηρήσουμε τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες μας, οι οποίοι ελπίζουμε να είναι επιτυχημένοι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμα, ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε μαζί. Ξέρω ότι οι οπαδοί θα είναι εξίσου χαρούμενοι με εμάς που θα δούμε τον Γουίλιαμ να συνεχίζει μαζί μας στο μέλλον».

Με τη σειρά του ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, ανέφερε: «Το να επεκτείνει ο Γουίλιαμ το συμβόλαιό του μαζί μας ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Ο Γουίλιαμ απέδειξε την περασμένη σεζόν πόσο καλός και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας.

Η ικανότητα που έχει στη νεαρή ηλικία του μόλις 22 ετών είναι συναρπαστική, και φυσικά υπάρχει πολύ περισσότερο περιθώριο εξέλιξης για οποιονδήποτε παίκτη σε αυτό το στάδιο της καριέρας του. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον William τα χρόνια να έρθω».