Η Αρσεναλ «πυροδότησε» τη βόμβα με Ράις - Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της και του αγγλικού ποδοσφαίρου

Ντέκλαν Ράις

i

©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Η Αρσεναλ «πυροδότησε» τη βόμβα με Ράις - Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της και του αγγλικού ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 08:44 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 05.07.2023

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν προκειμένου ο Ντέκλαν Ράις να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ, η οποία ολοκλήρωσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς συμφώνησε με την Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις.

Οι δύο ομάδες ήταν σε διαπραγματεύσεις όλο αυτό το διάστημα για την πληρωμή, όπου τα «σφυριά» επιθυμούσαν να γίνει η αποπληρωμή εντός 18 μηνών. Για τον 24χρονο είχε γίνει «μάχη» μεταξύ της ομάδας του βόρειου Λονδίνου με τη Μάντσεστερ Σίτι, με την τελευταία τελικά να αποχωρεί από τον «μαραθώνιο» διαπραγματεύσεων.

Τελικά, ο Άγγλος διεθνής μέσος θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στο «Έμιρεϊτς» υπό την καθοδήγηση του Μικέλ Αρτέτα ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στη μεταγραφή. Οι «κανονιέρηδες» προκειμένου να πείσουν τα «σφυριά» για την παραχώρηση του Ράις έδωσαν γη και ύδωρ στα «σφυριά», αφού εκταμίευσαν 116 εκατομμύρια ευρώ συν έξι ως μπόνους.

Οι προσωπικοί όροι είχαν ήδη συμφωνηθεί προφορικά πριν από εβδομάδες και τώρα θα ακολουθήσουν οι ιατρικές εξετάσεις για τον ποδοσφαιριστή, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Ράις έχει ήδη επιστρέψει από τις διακοπές του με την πρόθεση να εξασφαλίσει τη μετακίνησή του όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν από μια γεμάτη προετοιμασία με την Άρσεναλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αρτέτα θέλει την πλήρη ενσωμάτωση του νεαρού μέσου πριν από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στις 20 Ιουλίου εναντίον των MLS All-Stars. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Λονδίνου υπέβαλε την τρίτη της προσφορά για τον Ράις την περασμένη εβδομάδα, έχοντας δει προηγουμένως δύο προτάσεις της να απορρίπτονται, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ του τότε συλλόγου 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα, τα σχεδόν 118 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Άστον Βίλα για τον Τζακ Γκρίλις έκαναν τον μεσοεπιθετικό της Μπέρμιγχαμ τον πιο ακριβό Άγγλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Τώρα, ο Ντέκλαν Ράις πρόκειται να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό ρεκόρ, εάν τίποτα δεν ανατινάξει τις διαπραγματεύσεις. 

Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)
PREMIER LEAGUE

09:11 - 29.06.2023

Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)

Με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της για να αποκτήσει τους Κάι Χάβερτς και Ντέκλαν Ράις η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα έχει ήδη στείλει το μήνυμά της στη Μάντσεστερ Σίτι και μοιάζει αποφασισμένη να κατακτήσει ότι δεν κατάφερε φέτος. Το πρωτάθλημα.

Τα «σφυριά» ενημέρωσαν τους «κανονιέρηδες» ότι θα αποδεχθούν την πρόταση η οποία είναι ύψους 116 εκατομμυρίων ευρώ συν πέντε τα μπόνους. Με αυτή τη συμφωνία ο Ράις γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή Άγγλου ποδοσφαιριστή, ξεπερνώντας αυτή του Τζακ Γκρίλις.