Ο Ζεσούς αποχώρησε από τη Σίτι επειδή ο Γκουαρδιόλα τον έκανε να κλαίει

Γκαμπριέλ Ζεσούς

i

©Intime

Ο Ζεσούς αποχώρησε από τη Σίτι επειδή ο Γκουαρδιόλα τον έκανε να κλαίει

Κώστας Τσιακλής 16:11 - 07.07.2023

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς μίλησε για την αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Σίτι και αποκάλυψε πως αποφάσισε να φύγει μετά που ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον έκανε να κλάψει εξαιτίας μιας ακόμα περίεργης επιλογής του.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Γκάμπριελ Ζεσούς άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι για χάρη της Άρσεναλ. Ένα χρόνο μετά ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε το λόγο της αποχώρησης του και δεν ήταν άλλος από μια περίεργη απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα σε ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τον Ιούλιο του 2022 ο Γκάμπριελ Ζεσούς πωλήθηκε με περίπου 52 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ένα χρόνο μετά ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε στο Denilson Show podcast και μίλησε για το λόγο που αποχώρησε από τους «πολίτες».

Ο Ζεσούς αποκάλυψε πως η απόφαση του πάρθηκε μετά από την επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα να βάλει ως ψεύτικο εννιά τον Ολεκσάνταρ Ζιντσένκο στο παιχνίδι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League. Μάλιστα ο 26χρονος άσος είπε πως μετά από αυτό φώναξε τη μητέρα του κλαίγοντας για να μιλήσουν.

 Συγκεκριμένα ο Ζεσούς ανέφερε τα εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι Champions League, με την Παρί Σεν Ζερμέν εντός έδρας, στο οποίο (ο Γκουαρδιόλα) έβαλε τον Ζιντσένκο ως ψεύτικο εννιά. Τρελό πράγμα. Την προηγούμενη μέρα δεν χρησιμοποίησε καν τον (Ζιντσένκο) στην προπόνηση, με είχε βάλει επιθετικό. Ο Ζιντσένκο αστειεύτηκε μαζί μου: «Εκείνη τη μέρα ένιωσα άσχημα για σένα».

Δύο ώρες πριν από το παιχνίδι, γίνεται μια ομαδική συζήτηση, η ομάδα τρώει, ξεκουράζεται για 30 λεπτά και πηγαίνει στο παιχνίδι. Μας είπε την ομάδα, δεν έφαγα καν.

Πήγα κατευθείαν στο δωμάτιο, κλαίγοντας, φώναξα τη μητέρα μου να μιλήσουμε: «Θέλω να φύγω». Πηγαίνω σπίτι, γιατί έβαλε (τον Ζιντσένκο) και δεν με έβαλε. Έβαλε ένα αριστερό μπακ εκεί. Τρελάθηκα.

Φερστάπεν: «Είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έχω επικοινωνία με παίκτες της Λίβερπουλ»
FORMULA 1

11:58 - 07.07.2023

Φερστάπεν: «Είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έχω επικοινωνία με παίκτες της Λίβερπουλ»

Ο Μαξ Φερστάπεν μιλώντας στο talkSPORT ανέφερε πως ενώ είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει επικοινωνία με παίκτες της Λίβερπουλ.

Υπήρχαν πολλά από αυτά με τον Γκουαρδιόλα και δεν είναι εύκολο. Είναι πραγματικά δύσκολο. Τότε το αποφάσισα, δεν ήθελα να μείνω άλλο και αποφάσισα να φύγω».

Η Μάντσεστερ Σίτι τελικά κέρδισε το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ζεσούς να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα (2-1) στο 76’. Πάντως το γκολ αυτό δεν άλλαξε τη στάση του Γκουαρδιόλα αφού στο επόμενο ματς με τη Λειψία ο Ζεσούς δεν ήταν καν στην αποστολή.