Κοντά σε συμφωνία Λίβερπουλ και Αλ Ετιφάκ για τον «μίδα» Χέντερσον

Νεϊμάρ - Τζόρνταν Χέντερσον

i

©Intime

Κοντά σε συμφωνία Λίβερπουλ και Αλ Ετιφάκ για τον «μίδα» Χέντερσον

Κώστας Τόπας 15:52 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 14.07.2023

Κάτοικος Σαουδική Αραβίας αναμένεται να γίνει και ο Τζόρνταν Χέντερσον, καθώς Λίβερπουλ και Αλ Ετιφάκ τα βρήκαν σε όλα και ο 33χρονος Άγγλος μέσος θα λάβει ένα μυθικό συμβόλαιο με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 33χρονος μέσος φέρεται να έχει συμφωνήσει με προσωπικούς όρους με την ομάδα της Σαουδικής Αραβικής και πρωταθλήτρια, Αλ Ετιφάκ, την οποία διοικεί ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Ο Χέντερσον έχει ακόμη δύο χρόνια στο συμβόλαιό του στο «Άνφιλντ», αλλά είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον σύλλογο πριν από τη νέα σεζόν στην Premier League, σύμφωνα με το «Athletic».

Οι απίστευτες απολαβές που θα έχει στην Αλ Ετιφάκ

Μάλιστα, ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει ήδη συμφωνήσει σε ένα τριετές συμβόλαιο που θα τον κάνει σχεδόν να τετραπλασιάσει τον μισθό που λαμβάνει τώρα στους «Reds». Ο Χέντερσον θα κερδίζει το ποσό 42.538.496 ευρώ ετησίως στη Σαουδική Αραβία, τα οποία είναι 3.544.720 ευρώ το μήνα, 818.012 ευρώ την εβδομάδα και 116,54 ευρώ την ημέρα!

Ολα αυτά ενώ τη συγκεκριμένη στιγμή αμείβεται με 222.050 ευρώ την εβδομάδα στη Λίβερπουλ. Μετά και την κουβέντα με τον Κλοπ, ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει αποδεχθεί το γεγονός να αποχωρήσει από τους «Reds», καθώς έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με την Αλ Ετιφάκ και περιμένει πλέον τις διαπραγματεύσεις των «κόκκινων» με τους Σαουδάραβες!

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει το «TalkSport», η Λίβερπουλ έβαλε τιμή 20 εκατομμυρίων ευρώ στον Χέντερσον, με την Αλ Ετιφάκ να αποδέχεται τους όρους και τον Χέντερσον να οδεύει προς Σαουδική Αραβία. Ο διεθνής των «τριών λιονταριών» με 77 συμμετοχές, ο οποίος έχει αφήσει τους συμπαίκτες του έκπληκτους από την επική μεταμόρφωση του σώματός του, είναι βασικός παίκτης της Λίβερπουλ από τότε που έφτασε το 2011.

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι ο Χέντερσον θα ήταν κανονικός βασικός στο Μέρσεϊσαϊντ την επόμενη σεζόν μετά τις υπογραφές των Αλέξις ΜακΆλιστερ και Ντομινίκ Σζομποσλάι. Από τότε που εντάχθηκε από στη Λίβερπουλ, ο Άγγλος μέσος έχει σκοράρει 34 γκολ σε 492 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Εάν οι δύο σύλλογοι συμφωνήσουν για το ποσό, θα αποχωρήσει από το Άνφιλντ ως ένας από τους καλύτερους αρχηγούς όλων των εποχών, έχοντας διαδεχτεί τον Τζέραρντ το 2015. Δημιούργησε την ιστορία του συλλόγου πέρυσι, καθώς έγινε ο πρώτος αρχηγός που κέρδισε έξι διαφορετικά τρόπαια, αφού πρόσθεσε το FA Cup στη συλλογή του που περιλαμβάνει Champions League, Premier League, League Cup, UEFA Super Cup και Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Στη συνέχεια, ο Χέντερσον πρόσθεσε το Community Shield στην τροπαιοθήκη του όταν η Λίβερπουλ θριάμβευσε επί της Μάντσεστερ Σίτι πριν από τη σεζόν 2022/23.