Ο Κλοπ βρίσκει τον «δικό του» Τζέραρντ στο πρόσωπο του ΜακΆλιστερ: «Ηθελα απεγνωσμένα να τον φέρω στη Λίβερπουλ»

Γιούργκεν Κλοπ & Αλέξις ΜακΆλιστερ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Κλοπ βρίσκει τον «δικό του» Τζέραρντ στο πρόσωπο του ΜακΆλιστερ: «Ηθελα απεγνωσμένα να τον φέρω στη Λίβερπουλ»

Κώστας Τόπας 15:45 - 05.04.2024

Κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Αλέξις ΜακΆλιστερ έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε ή μοίρασε ασίστ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από τον Στίβεν Τζέραρντ το 2013.

Η Λίβερπουλ βίωσε δύσκολες στιγμές την Πέμπτη (04/04) κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε κάνει το 1-1 στο «Άνφιλντ», σε έναν αγώνα που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειαζόταν να κερδίσει για να ανακτήσει το προβάδισμα και να παραμείνει ζωντανή στην κούρσα για την κατάκτηση της φετινής Premier League.

Ενώ, οι «Reds» δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για να πατήσουν αντίπαλη περιοχή, εμφανίστηκε από μηχανής θεός ο Αλέξις ΜακΆλιστερ ο οποίος έγινε ο πιο καθοριστικός παίκτης της ομάδας του κι ένας πραγματικός Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Αργεντινός μέσος πέτυχε ένα ονειρικό γκολ, ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, που έβαλε μπροστά τη Λίβερπουλ, η οποία τελικά κέρδισε με 3-1. Ένα σουτ τύπου... Τζέραρντ.

«Στράβωσε» ο Σαλάχ με την απόφαση του Κλοπ να τον κάνει αλλαγή την ώρα που η Λίβερπουλ «καιγόταν» για γκολ (vid)
PREMIER LEAGUE

10:49 - 05.04.2024

«Στράβωσε» ο Σαλάχ με την απόφαση του Κλοπ να τον κάνει αλλαγή την ώρα που η Λίβερπουλ «καιγόταν» για γκολ (vid)

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με την απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να τον αντικαταστήσει την ώρα που η Λίβερπουλ πίεζε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά μπροστά στο σκορ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Για πολλούς είναι ξεκάθαρο: Στην αντίστροφη μέτρηση για τον αποχαιρετισμό του στον πάγκο της Λίβερπουλ, ο Κλοπ βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξις ΜακΆΛιστερ τον «δικό του» Στίβεν Τζέραρντ, τον θρυλικό πρώην αρχηγό, ένα από τα σύμβολα της ομάδας του «Άνφιλντ» στη σύγχρονη εποχή. Γι' αυτό ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε μετά το 3-1 επί της Σέφιλντ να πει για τον ΜακΆλιστερ: «Τον αγάπησα απελπισμένα. Δεν έχει όρια. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και ένα υπέροχο παιδί».

Ο ΜακΆλιστερ, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή στο Κατάρ το 2022, έφτασε στη Λίβερπουλ από την Μπράιτον το καλοκαίρι του 2023 για 42 εκατομμύρια ευρώ. Σημείο κλειδί στην εξέλιξη της τελευταίας σεζόν του Κλοπ στη Λίβερπουλ. Σήμερα, ο Αργεντινός μέσος είναι ο πρώτος που σκοράρει ή μοιράζει ασίστ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από τον Τζέραρντ το 2013.

Ο ΜακΆλιστερ έπαιξε ως «εξάρι» εναντίον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Γουατάρου Έντο απουσίαζε. Και γι' αυτό ο Κλοπ είχε την δική του εξήγηση: «Τον προτιμώ ως "8", αλλά έπρεπε να παίξει ως "6". Εκανε ένα υπέροχο παιχνίδι. Αμυντικά είναι πολύ καλός. Αλλάξαμε τη ροή του αγώνα και ξέρω αν όταν σκόραρε έπαιζε ήδη σε double pivot, αλλά ο αντίκτυπός του ήταν τεράστιος».