Μακάμπι: Χαμόγελα και άλλη διάθεση…

Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

© Intime

Μακάμπι: Χαμόγελα και άλλη διάθεση…

Διονύσης Βερβελές 14:22 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 14.03.2024

Το σκορ του πρώτου αγώνα έφερε τους Ισραηλινούς σε θέση ισχύος…

Στον πρώτο αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τα έκανε όλα λάθος. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων και νικών έφτασαν στο σημείο να χάνουν με 1-4 μέσα στο σπίτι τους. Σε ένα ματς βέβαια στο οποίο άξιζαν ένα δεύτερο γκολ και τώρα η ρεβάνς θα ήταν εντελώς διαφορετική απ' ότι φαίνεται. Γιατί είναι άλλο να ψάχνει δύο γκολ στο ματς και άλλο τρία και απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δείξει από το πρώτο παιχνίδι πως δεν είναι εύκολος.

Έτσι και η αποστολή της Μακάμπι βγάζει μία άλλη άνεση και έχει ένα κλίμα ευχάριστο, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό άλλωστε. Και ο Ολυμπιακός εάν είχε νικήσει στο Καραϊσκάκη με 4-1, τότε στη Σερβία θα είχαμε χαμόγελα, πλάκες και γενικά μία εντελώς διαφορετική διάθεση απ' αυτήν που υπάρχει τώρα στην ομάδα του Πειραιά με προβληματισμό.

Η αποστολή των Ισραηλινών μένει στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης. Οπότε και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Ελλάδα είχαν (είχαμε) την ευκαιρία να δούμε παίκτες και προπονητικό σταφ της Μακάμπι. Όλοι τους ήταν μέσα στην... τρελή χαρά.

Δυνατά γέλια μέχρι αργά το βράδυ και μία γενικότερη διάθεση για πλάκες και πειράγματα. Είναι άνετη η Μακάμπι και αυτό το δείχνει στη συμπεριφορά της στο ξενοδοχείο, το θέμα είναι να το δείξει αυτό και στο γήπεδο, γιατί ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως όποιος το... παίζει άνετος στο τέλος την πατάει.

Πάντως για να μην παρεξηγηθούμε και η στάση αυτή της αποστολής της Μακάμπι είναι λογική, μετά το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Πιθανότατα και ο Ολυμπιακός εάν είχε πάρει ένα ανάλογο αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ματς στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, να είχε μία ανάλογη συμπεριφορά στην αποστολή του. Τώρα όμως οι ρόλοι είναι εντελώς αντίθετοι και διαφορετικοί και οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην πλευρά που δεν ήθελαν.