Οριστικό: Η Premier League ενέκρινε την επένδυση του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τζιμ Ράτκλιφ

i

© PrtScr

Οριστικό: Η Premier League ενέκρινε την επένδυση του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πάνος Κορομηλάς 18:21 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 13.02.2024

Εγκαινιάζεται η νέα εποχή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Premier League να εγκρίνει την εξαγορά του 25% των μετοχών της ομάδας από τον Τζιμ Ράτκλιφ.

Ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί και πλέον έγινε επίσημο. Ο επιχειρηματίας Τζίμ Ράτκλιφ , απέκτησε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την οριστική έγκριση που πήρε η πρόταση του από το συμβούλιο της Premier League.

Ακόμη, εγκρίθηκε η επένδυση του στους «κόκκινους διαβόλους». Μια επένδυση που ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια και ουσιαστικά «εγκαινιάζει» μια νέα περίοδο για την ομάδα. 

«Η κοινή μας φιλοδοξία είναι ξεκάθαρη. Να δούμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκεί που ανήκει στην κορυφή του αγγλικού, του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ως ντόπιο αγόρι και υποστηρικτής του συλλόγου, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να συμφωνήσουμε με το διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, μόλις είχε γίνει γνωστή η συμφωνία του με το διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συμφωνία πλέον παίρνει σάρκα και οστά, με την Premier League να ανακοινώνει επίσημα την έγκριση της πρότασης του.

Η ανακοίνωση της Premier League:

«Το συμβούλιο της Premier League εγκρίνει την απόκτηση του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ, και την επένδυση της τάξεως 300 εκατομμυρίων δολαρίων στον σύλλογο.

Το συμβούλιο είχε συμφωνήσει στην αλλαγή της δομής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας από την περασμένη εβδομάδα και πλέον η πρόταση επικυρώθηκε από μια ανεξάρτητη επιτροπή εποπτείας.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier League συμφώνησαν επίσης. Αυτή είναι η πρώτη απόκτηση μετοχών που ελέγχεται και εγκρίνεται από μια ανεξάρτητη αρχή, σύμφωνα με τις αλλαγές στις σχετικές διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από τους συλλόγους της Premier League, τον Μάρτιο του 2023. 

Η Premier League περιμένει τώρα την επιβεβαίωση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Υπενθυμίζεται πως ο Τζιμ Ράτκλιφ, είναι Βρετανός μεγιστάνας, χημικός και επιχειρηματίας. Διοικεί τον επενδυτικό κολοσσό INEOS και προτεραιότητα του μετά την οριστική «είσοδο» του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ριζική ανακαίνιση του «Old Trafford».

Συγκινητικό: Η Λίβερπουλ έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Έρικσον να προπονήσει τους «Reds» πριν φύγει από τη ζωή
PREMIER LEAGUE

13:26 - 13.02.2024

Συγκινητικό: Η Λίβερπουλ έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Έρικσον να προπονήσει τους «Reds» πριν φύγει από τη ζωή

Η Λίβερπουλ αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την τελευταία επιθυμία του Έρικσον και θα τον τιμήσει με τη θέση του προπονητή στο επικείμενο φιλικό των παλαιμάχων της με τον Άγιαξ.

Πάντως, ο ίδιος είχε αρχίσει τη δουλειά, πριν πάρει την οριστική έγκριση από το συμβούλιο της Premier League. Έφερε έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο από την αντίπαλη Μάντσεστερ Σίτι και ζήτησε τη βοήθεια αξιόπιστων συναδέλφων όπως ο Ντέιβ Μπράιλσφορντ. Με πολλά ακόμα να γίνουν μέχρι την επόμενη σεζόν, φαίνεται ότι ο Ράτκλιφ έχει ήδη σηκώσει μανίκια, προκειμένου να επαναφέρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμές δόξας.