Σάλος για το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι οπαδοί της Άστον Βίλα «βράζουν» για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι

Σάλος για το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι οπαδοί της Άστον Βίλα «βράζουν» για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι

Κώστας Τόπας 12:51 - 13.02.2024

Το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης, με τους φιλάθλους να διαφωνούν για το αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι.

Ο Ράσμους Χόιλουντ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, με κοντινό σουτ μετά από κεφαλιά του Χάρι Μαγκουάιρ. Στη συνέχεια, ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ σκόραρε λίγο πριν το φινάλε για να σφραγίσει τη νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο Ντάγκλας Λουίς είχε ισοφαρίσει νωρίτερα για τους γηπεδούχους στο «Βίλα Πάρκ».

Αλλά υπήρχε ένα στοιχείο διαμάχης γύρω από το πρώτο γκολ της Γιουνάιτεντ. Από το φάουλ που προηγήθηκε του κόρνερ, ο Κασεμίρο ήταν σε θέση οφσάιντ όταν μπήκε η μπάλα. Στη συνέχεια, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Βραζιλιάνου μέσου προτού την κερδίσει ο Ραφαέλ Βαράν, η κεφαλιά του οποίου απέκρουσε τον αμυντικό της Βίλα, Κλεμέντ Λενγκλέ, προτού περάσει σε κόρνερ, από το οποίο η Γιουνάιτεντ σκόραρε.

Ο Κασεμίρο δεν δόθηκε οφσάιντ και το VAR δεν μπορούσε να επέμβει. Η απογοήτευση των οπαδών της Άστον Βίλα περιστράφηκε γύρω από την απόφαση του βοηθού διαιτητή να μην επισημάνει τον Κασεμίρο ως οφσάιντ, κάτι που θα έδινε στους γηπεδούχους ένα ελεύθερο λάκτισμα και θα εμπόδιζε το κόρνερ, μέσω του οποίου προήλθε το γκολ των «κόκκινων διαβόλων».

Οι κανονισμοί του Ifab του παιχνιδιού ορίζουν ότι ένας παίκτης είναι οφσάιντ όταν «προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει μια μπάλα που είναι κοντά όταν αυτή η ενέργεια έχει αντίκτυπο σε έναν αντίπαλο» ή «κάνει μια προφανή ενέργεια που επηρεάζει σαφώς την ικανότητα ενός αντιπάλου να παίξε την μπάλα».

Χόιλουντ και ΜακΤόμινεϊ έδωσαν τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Χαμογελά» η Τότεναμ με αυτό το αποτέλεσμα
PREMIER LEAGUE

20:29 - 11.02.2024

Χόιλουντ και ΜακΤόμινεϊ έδωσαν τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Χαμογελά» η Τότεναμ με αυτό το αποτέλεσμα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στα γκολ των Χόιλουντ και ΜακΤόμινεϊ επικράτησε με 2-1 της Άστον Βίλα. Η Τότεναμ με αυτό το αποτέλεσμα ευνοήθηκε, αφού χθες (10/2) νίκησε με 2-1 την Μπράιτον και παρέμεινε στην τετράδα.

Το επιχείρημα των οπαδών της Γιουνάιτεντ είναι ότι η μπάλα δεν ήταν αρκετά κοντά στο κεφάλι του Κασεμίρο για να θεωρηθεί ότι είχε ξεκάθαρα πρόθεση να παίξει την μπάλα. Οι οπαδοί της Άστον Βίλα από την άλλη πιστεύουν ότι το άλμα του Βραζιλιάνου σήμαινε ότι επηρέασε τη γραμμή όρασης τόσο του Λενγκλέ όσο και του Ντιέγκο Κάρλος, οι οποίοι ήταν επίσης κοντά στην μπάλα.