Υπόθεση «Χάρι Μαγκουάιρ»: Ανώτατοι αξιωματούχοι πρόθυμοι να αποσύρουν τις κατηγορίες για να μην πληγεί η φήμη της Μυκόνου!
i

© Intime

Υπόθεση «Χάρι Μαγκουάιρ»: Ανώτατοι αξιωματούχοι πρόθυμοι να αποσύρουν τις κατηγορίες για να μην πληγεί η φήμη της Μυκόνου!

Γιάννης Λιβανός 12:29 - 11.02.2024

Η επαναληπτική δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ παίρνει συνεχώς αναβολές εδώ και έναν χρόνο. Η τύχη του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα αποφασιστεί για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες, αφού η δίκη του για το περίφημο περιστατικό στη Μύκονο το 2020 μετατέθηκε και πάλι.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ πρέπει να περιμένει το νωρίτερο μέχρι το 2025 για να μάθει την τύχη της ελληνικής επαναληπτικής δίκης του. Ο Άγγλος διεθνής επρόκειτο να επικαλεστεί την αθωότητά του σε ακροαματική διαδικασία αυτή την εβδομάδα στη Μύκονο. Ωστόσο, μια νομική απεργία οδήγησε στην αναβολή της ακρόασης.

Οι δικηγόροι έχουν δηλώσει τώρα ότι η νωρίτερη ημερομηνία για την επανάληψη της δίκης θα είναι τον Μάρτιο του 2025, δηλαδή πάνω από 12 μήνες μετά. Σύμφωνα με τη «Sun», ορισμένοι αξιωματούχοι φέρονται να είναι πρόθυμοι να αποσύρουν τις κατηγορίες κατά του Μαγκουάιρ, καθώς φοβούνται ότι το εν λόγω συμβάν έχει προξενήσει κακό στη φήμη του νησιού και έχει βλάψει τον τουρισμό.

Το περιβόητο περιστατικό τον Αύγουστο του 2020

Η σύλληψη του Μαγκουάιρ έγινε τον Αύγουστο του 2020 μετά από διαπληκτισμό σε νυχτερινή έξοδο. Στους δικηγόρους του παίκτη δόθηκαν μόλις δύο ώρες για να προετοιμάσουν την υπόθεσή τους, ενώ κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία παρακρατήθηκαν από τη δίκη. Ο Μαγκουάιρ κρίθηκε ένοχος για βαριά επίθεση, αντίσταση κατά της σύλληψης και απόπειρα δωροδοκίας. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αμέσως έφεση, ακυρώνοντας την αρχική ετυμηγορία, με σκοπό να επιστρέψουν στο δικαστήριο για να «καθαρίσουν» το όνομά του.

Ο 30χρονος αργότερα υποστήριξε την αθωότητά του και μοιράστηκε τη δική του πλευρά των όσων υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ. Ο Άγγλος στόπερ δήλωσε στο BBC ότι «φοβήθηκε για τη ζωή του» και είπε: «Δεν αισθάνομαι ότι οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν. Μια συγγνώμη είναι κάτι που γίνεται όταν έχεις κάνει κάτι λάθος. Δεν το εύχομαι (την κατάστασή του) σε κανέναν. 

Προφανώς η κατάσταση έχει δυσκολέψει έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, οπότε λυπάμαι που έβαλα τους οπαδούς και τον σύλλογο να το περάσουν αυτό, αλλά δεν έκανα τίποτα λάθος. Βρέθηκα σε μια κατάσταση όπου θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε». 

Σύμφωνα με τον Μαγκουάιρ, ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» περίμενε να πάρει ταξί μαζί με την αδελφή του Ντέιζι, τη σύζυγό του Φερν και άλλα έξι μέλη της παρέας τους. Η Φερν ισχυρίστηκε ότι η Ντέιζι τότε φάνηκε να πέφτει και να χάνει τις αισθήσεις της, με τον Μαγκουάιρ να ισχυρίζεται ότι η παρέα φώναξε στους άνδρες αλλά δεν υπήρξε καυγάς.

Ο Μαγκουάιρ πρόσθεσε: «Με χτύπησαν πολύ στα πόδια. Δεν το είχα στο μυαλό μου. Ήμουν σε τόσο μεγάλο πανικό. Φοβόμουν για τη ζωή μου. Ξέρω τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Ξέρω την αλήθεια. Όταν μιλάω γι' αυτό, εκνευρίζομαι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή με κάνει να νιώθω λίγο θυμωμένος μέσα μου. Θα προχωρήσω. Είμαι αρκετά δυνατός ψυχικά». 

Η «Sun» επικαλέστηκε μια πηγή από το περιβάλλον του Μαγκουάιρ, η οποία δήλωσε: «Ο Μάγκουάιρ δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Χάρι έχει αμφισβητήσει τις κατηγορίες. Βρισκόταν σε διακοπές με φίλους και την οικογένεια του και ήταν εμφανώς ταραγμένος. Ο 30χρονος Άγγλος δεν θέλει αυτό το περιστατικό να τον επισκιάζει στη ζωή του,σέβεται όμως το ελληνικό νομικό σύστημα».