Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλήρωσε κοντά στο 1 εκατομμύριο για ένα άλογο - Δείτε τη στιγμή της δημοπρασίας

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλήρωσε κοντά στο 1 εκατομμύριο για ένα άλογο - Δείτε τη στιγμή της δημοπρασίας

Δημήτρης Χούπης 13:35 - 07.02.2024

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλήρωσε περίπου ένα εκατομμύριο για ένα άλογο, δημιουργώντας κάπως έτσι ένα ρεκόρ μαζί με τον ομάδα του.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι γνωστός για την τρομερά επιτυχημένη θητεία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου κατέκτησε πάνω από δέκα πρωταθλήματα, δύο Champions League και πολλούς άλλους τίτλους. Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι η μόνη αγάπη του Σκωτσέζου πρώην προπονητή. 

Συγκεκριμένα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πάθος και για τα άλογα και τις ιπποδρομίες. Μαζί λοιπόν με τους προσωπικούς του φίλους, Τζον Χέιλς, Τζεντ Μέισον και Πίτερ Νταν έχουν 32 άλογα, τα οποία συμμετέχουν σε ιπποδρομίες, με τον Spirit Dancer στις 17 Νοεμβρίου να κάνει τεράστια έκπληξη και να τα κατακτά τον τίτλο σε διεθνή αγώνα στο Μπαχρέιν. 

«Το καλύτερο τρόπαιο όλων των εποχών για μένα. Ήταν φανταστικό, δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου έδωσε τόση χαρά», ήταν τα λόγια του μετά τη νίκη του. Παρόλα αυτά ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους συνεργάτες του δεν έχουν μείνει μόνο στα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής. 

Φροντίζουν να ενισχύσουν την επένδυση που έχουν κάνει, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που αφορούσε την αγορά ενός αλόγους μέσω δημοπρασίας. Στο Ράτοαθ της Ιρλανδίας μια γνωστή οικογένεια εκτροφέων έβγαλε σε δημοπρασία 29 άλογα και μεταξύ αυτών ήταν και ο Κάλντγουελ Πότερ

Πρόκειται για ένα γκρίζο άλογο πέντε ετών, το οποίο ήθελαν όλοι να κάνουν δικό τους και ενώ στα περισσότερα η τιμή εκκίνησης ήταν μικρή, στο συγκεκριμένο άλογο η τιμή ξεκίνησε από τις 100.000 λίρες Αγγλίας

Στα δύο πρώτα δεν υπήρχε ιδιαίτερα κίνηση από κανέναν, αλλά μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο οι υποψήφιοι αγοραστές έδιναν τη μία προσφορά μετά την άλλη. Μάλιστα πέντε λεπτά μετά η τιμή του έφτασε στις 870.000 ευρώ. Το ποσό αυτό το έδωσε ο εξειδικευμένος πράκτορας, Άντονι Μπρόμλεϊ, ο οποίος με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκάλυψε ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συμμετείχε στη δημοπρασία εκπροσωπώντας τη συγκεκριμένη ομάδα, στην οποία ήταν και ο Σκωτσέζος πρώην τεχνικός.