Τραγικός απολογισμός: Η Γιουνάιτεντ έχει ήδη ισοφαρίσει τον αριθμό των ηττών από την περασμένη σεζόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Τραγικός απολογισμός: Η Γιουνάιτεντ έχει ήδη ισοφαρίσει τον αριθμό των ηττών από την περασμένη σεζόν

Κώστας Τόπας 10:20 - 13.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη υποστεί δώδεκα ήττες τη φετινή σεζόν, όσες και την περασμένη χρονιά, την πρώτη με τον Έρικ τεν Χαχ στο τιμόνι.

Η πρωταθλήτρια του ρεκόρ Αγγλίας έχασε επτά φορές στην Premier League τη φετινή σεζόν, τέσσερις φορές στο Champions League και μία στο Λιγκ Καπ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε συνολικά 24 αγώνες τη φετινή σεζόν, ενώ πέρυσι έχασε δώδεκα φορές αλλά σε 62 αγώνες.

Επίσης οδυνηρό για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι ο μεγάλος αριθμός γκολ που δέχθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League (15). Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ για ομάδα της Premier League. Αυτή τη σεζόν, μόνο η Αντβέρπ δέχθηκε τόσα πολλά γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ θα αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης (13/12, 22:00).

Περιέργως, ο προπονητής Έρικ Τεν Χαχ ήταν αρκετά εφησυχασμένος για τη χειρότερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει δει ποτέ το Champions League: «Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στο Champions League. Ο Χόιλουντ σημείωσε 5 γκολ. Ήταν μια καλή εμφάνιση. Τώρα πρέπει να το μεταφέρουμε στην Premier γιατί... θέλουμε να επιστρέψουμε στο Champions League», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα.