Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς στο «μικροσκόπιο» για παραβιάσεις του FFP

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς στο «μικροσκόπιο» για παραβιάσεις του FFP

Κώστας Τόπας 15:32 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 24.11.2023

Στο «μικροσκόπιο» της Premier League βρίσκονται και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς, μετά την τιμωρία της Έβερτον για παραβίαση των κανονισμών του FFP.

Η Premier League επιβεβαίωσε την τιμωρία της Έβερτον πριν από μερικές ημέρες. Πλέον η ομάδα του Σον Ντάις υποχώρησε από την 14η στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα και «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό. Τα «ζαχαρωτά» ελπίζουν πως με την έφεση που θα καταθέσουν θα διαφοροποιηθεί άμεσα η κατάσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Sun δεν είναι μόνο η Έβερτον που θα τιμωρηθεί καθώς στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και η Γουλβς. Τον Ιούλιο, επιβλήθηκε πρόστιμο 257.000 ευρώ στους «κόκκινους διαβόλους» για «μικρές» παραβάσεις των κανονισμών της UEFA μεταξύ 2019 και 2022. Τρία χρόνια πριν, οι «λύκοι» είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο 175.000 ευρώ για παρόμοιες παραβιάσεις.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν το νομικό σκέλος της Premier League αποφάσισε να ερευνήσει και τις δύο ομάδες για παραβίαση των κανονισμών του πρωταθλήματος. Ερωτήσεις έχουν επίσης τεθεί για έρευνες για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι. Τον Φεβρουάριο, η Σίτι κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανονισμών του οικονομικού fair play περίπου 100 φορές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια εννέα ετών μεταξύ 2009 και 2018.

Ετοιμάζουν πορεία διαμαρτυρίας οι οπαδοί της Έβερτον λόγω της αφαίρεσης βαθμών - Θα πετάξουν αεροπλάνο με πανό κατά της Σίτι πάνω από το Etihad
PREMIER LEAGUE

18:48 - 21.11.2023

Ετοιμάζουν πορεία διαμαρτυρίας οι οπαδοί της Έβερτον λόγω της αφαίρεσης βαθμών - Θα πετάξουν αεροπλάνο με πανό κατά της Σίτι πάνω από το Etihad

Οι οπαδοί της Έβερτον ετοιμάζουν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την ίδια ώρα θα πετάξουν αεροπλάνο πάνω από το Etihad το οποίο θα έχει πανό κατά της Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη, η Τσέλσι βρίσκεται επίσης υπό έρευνα από την Premier League και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για μυστικές πληρωμές από εταιρείες που ανήκουν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, τον ιδιοκτήτη των «μπλε» μεταξύ 2003 και 2022. Δικηγόροι και ειδικοί ρωτούν γιατί δεν έχουν ακόμα ληφθεί μέτρα εναντίον αυτών των δύο συλλόγων.