Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταδικάζει τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της προς τον Λάμπαρντ
i

Λάμπαρντ / screenshot via Twitter

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταδικάζει τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της προς τον Λάμπαρντ

Sportal newsroom 15:18 - 07.01.2023

Ο χθεσινός αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον επισκιάστηκε από τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Έβερτον για τον αγώνα κυπέλλου, στον οποίο κέρδισε με 3-1. Παρόλα αυτά το παιχνίδι επισκιάστηκε από τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Συγκεκριμένα οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου τραγουδούσαν προς τον προπονητή της Έβερτον, Φρανκ Λάμπαρντ, «της Τσέλσι το ενοικιαζόμενο αγόρι». Ο Άγγλος τεχνικός υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει και παίχτης και προπονητής των «μπλε». Το συγκεκριμένο σύνθημα λέγεται ότι βγήκε κατά τη δεκαετία των 60s και των 70s, όπου στη περιοχή Earls Court, συνοικία του Τσέλσι, υπήρχαν πολλοί εκδιδόμενοι άντρες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη μεριά της με ανακοίνωση καταδίκασε τα συνθήματα και ενδέχεται να ξεκινήσει έρευνα για να βρει τους δράστες. 

«Η ομοφοβία σε όλες τις μορφές της δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι περήφανη που έχει διαφορετικό fan base φιλάθλων και για τη δουλειά που έχουμε κάνει για να μειώσουμε περιστατικά όπως το σημερινό. Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία για την αντιμετώπιση της μεροπληπτικής συμπεριφοράς εντός γηπέδου, αλλά και στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία από ομάδες φιλάθλων και την εκπαίδευσή τους σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά», ήταν η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.