Τα τυπικά για την είσοδο του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα τυπικά για την είσοδο του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 11:39 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 18.10.2023

Με 1,3 δις λίρες ο Ράτκλιφ μπαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συμμετοχή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει πλέον να είναι τυπική διαδικασία.

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα δείχνουν ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Η οικογένεια Γκλέϊζερ, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ουσιαστικά έχει ανοίξει τον δρόμο στον δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος συμφώνησε για την αγορά του 25% της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο όμιλος INEOS του Άγγλου δισεκατομμυριούχου δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας του Μάντσεστερ, από τη στιγμή που και οι οπαδοί του συλλόγου τον στηρίζουν, ώστε ν’ απαλλαγούν από τους Γκλέιζερ, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τις κακές πορείες τα τελευταία χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει να μην μπορεί να κοντράρει τους ανταγωνιστές κι έτσι ο Ράτκλιφ βρήκε πρόσφορο έδαφος. Ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Σεϊχης Γιασίμ, αν και δεν αποκλείεται ανατροπή από τους επενδυτές του Κατάρ. Ενδεχομένως, να ήταν και μία κίνηση τακτικής από τον Γιασίμ.

Σε κάθε περίπτωση ο Ράτκλιφ ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1,3 δις λιρών, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα είναι συνέταιρος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Τα ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως ο Ράτκλιφ θα έχει λόγο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πιθανότατα βάζοντας στην ομάδα και τον σύμβουλό του Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ.

Επίσης σχεδιάζει την επέκταση της χωρητικότητας του «Ολντ Τράφορντ», αλλά και την αγορά νέων παικτών. Το Δ.Σ. του αγγλικού συλλόγου αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα για να καλοσωρίσει τον Άγγλο επιχειρηματία στο μετοχικό σχήμα.