Ο Γκρίνγουντ σπάει τη σιωπή του μετά την απόφαση της Γιουνάιτεντ να τον διώξει από την ομάδα

Μέισον Γκρίνγουντ

i

Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Ο Γκρίνγουντ σπάει τη σιωπή του μετά την απόφαση της Γιουνάιτεντ να τον διώξει από την ομάδα

Κώστας Τόπας 10:51 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 22.08.2023

Ο Μέισον Γκρίνγουντ θα αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο απαλλάχθηκε από όλες κατηγορίες περί βιασμού.

Η υπόθεση του Μέισον Γκρίνγουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει στο τέλος του. Ο σύλλογος του «Ολντ Τράφορντ» πήρε την απόφαση να λύσει το συμβόλαιο του Άγγλου μεσοεπιθετικού μετά από εξονυχιστική εσωτερική έρευνα μετά από κατηγορίες εναντίον του ποδοσφαιριστή για απόπειρα βιασμού και καταναγκαστικής συμπεριφοράς και επίθεσης.

Παρά το γεγονός ότι ο νεαρός επιθετικός απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες τον Φεβρουάριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτίμησε να σπάσει όλους τους δεσμούς με τον Γκρίνγουντ και να του ανοίξει την πόρτα της εξόδους. Ο 21χρονος Άγγλος ωστόσο από την πλευρά του εξακολουθεί να τονίζει ότι είναι αθώος για όλα όσα κατηγορήθηκε.

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θα με κρίνουν από αυτά που έχουν δει και ακούσει στα κοινωνικά δίκτυα και ξέρω ότι ο κόσμος θα σκεφτεί το χειρότερο», ανέφερε αρχικά ο Γκρίνγουντ μέσω μιας δήλωσης στα social media.

«Με μεγάλωσαν να ξέρω ότι η βία ή η κακοποίηση σε οποιαδήποτε σχέση είναι λάθος, δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορήθηκα και τον Φεβρουάριο απαλλάχθηκα από όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο, αποδέχομαι πλήρως ότι έκανα λάθη στη σχέση μου και αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης μου για τις καταστάσεις που οδήγησαν στην ανάρτηση στα social media.

Μαθαίνω να κατανοώ τις ευθύνες μου για να δώσω το καλό παράδειγμα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και επικεντρώνομαι στη μεγάλη ευθύνη του να είμαι πατέρας, καθώς και καλός σύντροφος. Η σημερινή απόφαση ήταν μέρος μιας διαδικασίας συνεργασίας μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οικογένειάς μου και εμένα. Η καλύτερη απόφαση για όλους μας είναι να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα μακριά από το Ολντ Τράφορντ, όπου η παρουσία μου δεν θα αποσπάσει την προσοχή του συλλόγου».

Ευχαριστώ τον σύλλογο για την υποστήριξή του από τότε που ήμουν επτά χρονών. Θα υπάρχει πάντα ένα μέρος του εαυτού μου που είναι ενωμένο. Είμαι πολύ ευγνώμων στην οικογένειά μου και σε όλους τους αγαπημένους μου για την υποστήριξή τους, και τώρα είναι στο χέρι μου για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Εχω δείξει στους γύρω μου. Σκοπεύω να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά το πιο σημαντικό, καλός πατέρας, καλύτερος άνθρωπος και να χρησιμοποιήσω τα ταλέντα μου με θετικό τρόπο εντός και εκτός γηπέδου», κατέληξε ο Γκρίνγουντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός επιθετικός τον Ιανουάριο του 2022, κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού και καταναγκαστική συμπεριφορά και επίθεση στη σύντροφό του και η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να τον απομακρύνει από την ομάδα. Τον Φεβρουάριο ο δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την απόφαση να τον απομακρύνουν από την ομάδα. Ο Γκρίνγουντ είναι πλέον ελεύθερος να υπογράψει σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.