Ο Κριστιάνο έφυγε αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετάει «φωτιές» με τον Ράσφορντ (vids)
i

Ο Μάρκους Ράσφορντ πανηγυρίζει/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ο Κριστιάνο έφυγε αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετάει «φωτιές» με τον Ράσφορντ (vids)

Κώστας Τόπας 10:46 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 04.01.2023

Mετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βρει ξανά τον δρόμο της, με τον Μάρκους Ράσφορντ να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγεί στη δόξα.

Γκολ και θέαμα απήλαυσαν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το βράδυ της Τρίτης (03/01) κόντρα στην Μπόρνμουθ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καταιγιστικοί κόντρα στα «κεράσια», επικράτησαν 3-0 για τη 19η αγωνιστική της Premier League και σήμερα είναι ισόβαθμη με τη Νιούκαστλ (και με αγώνα λιγότερο) στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, έχει αρχίσει σταδιακά και βρίσκει τα πατήματά της στο χορτάρι κι αυτό αποτυπώνεται κι από τα αποτελέσματα. Μετράει τέσσερις σερί νίκες στην Premier League και συνεχίζει ακάθεκτη. Με έναν και μοναδικό σκοπό. Να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κορυφή στη βαθμολογία.

Αυτά ψάχνουν στην χειμερινή μεταγραφική αγορά οι Big-6 της Premier League
PREMIER LEAGUE

09:51 - 30.12.2022

Αυτά ψάχνουν στην χειμερινή μεταγραφική αγορά οι Big-6 της Premier League

Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιδιώξουν ενίσχυση σε όλους τους τομείς, κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ώστε να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο της Premier League.

Βέβαια, για  na καταφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και ικανοποιητικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, χρειάστηκαν μέρες. Εβδομάδες. Ακόμα και μήνες. Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός παρέμεινε πιστός στο πλάνο που είχε από την πρώτη ημέρα της άφιξής του στην ομάδα και μέχρι τώρα δικαιώνεται για τις επιλογές του.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά και την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιο απελευθερωμένοι στα παιχνίδια τους, με περισσότερη φαντασία και ομαδικότητα. Πράγματα που έλειπαν, όσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνηκε στο ρόστερ τους. 

Ράσφορντ τρανός την οδηγεί

Ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αφότου αποχώρησε ο Πορτογάλος αστέρας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει ισάριθμες νίκες, έχοντας σκοράρει εννέα τέρματα, ενώ στα τελευταία δέκα ματς έχει μόλις μία ήττα. Φυσικά πρωταγωνιστής της δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος πέρα από τον Μάρκους Ράσφορντ.

Ο 25χρονος Άγγλος διεθνής επιθετικός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και το αποδεικνύει σε κάθε αναμέτρηση της ομάδας του. Από τη μέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε «αντίο» στην ομάδα, ο Ράσφορντ έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του και την οδηγεί στη δόξα. Είναι πρώτος σκόρερ του συλλόγου με επτά γκολ, τέσσερα περισσότερα από τον δεύτερο Μαρσιάλ και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε βρήκε από μία φορά τουλάχιστον δίχτυα.

«Μεταμορφώθηκε» αμυντικά

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει δεχθεί 20 τέρματα από αντιπάλους σε 17 παιχνίδια, ωστόσο η βελτίωση που παρουσιάζει στα τελευταία της ματς, στο ανασταλτικό κομμάτι είναι εκπληκτική. Εχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στις τέσσερις τελευταίες της αναμετρήσεις στην Premier League.

Απόρθητο κάστρο το «Ολντ Τράφορντ»

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει επτά σερί αγώνες στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά από το 2017, όταν προπονητής ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. 

Πρόγραμμα βουνό

Ο Έρικ Τεν Χαχ μπορεί να είναι ικανοποιημένος για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στις τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο γνωρίζει πως υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάσει στο σημείο να πει πως μπορεί να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Αλλωστε οι εννέα βαθμοί που την χωρίζουν από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, δεν καλύπτονται με σχετική ευκολία.

Δεν κρατιόταν ο Κριστιάνο: Ηθελε να προπονηθεί και να μην χάσει χρόνο στην παρουσίασή του (vid)
REST OF THE WORLD

09:28 - 04.01.2023

Δεν κρατιόταν ο Κριστιάνο: Ηθελε να προπονηθεί και να μην χάσει χρόνο στην παρουσίασή του (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έβλεπε την ώρα να προπονηθεί με τη νέα του ομάδα. Γι' αυτό και τόνισε στους ιθύνοντες της Αλ Νασρ πως θα είναι σύντομος στην παρουσίασή του.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο επόμενες αναμετρήσεις των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League είναι απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι (εντός) και Άρσεναλ (εκτός). Δύο ντέρμπι στα οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απαγορεύεται να παρουσιαστεί κατώτερη των περιστάσεων αν θέλει να ελπίζει για κάτι καλύτερο στο τέλος της σεζόν.