Ο Ράσφορντ «χτυπήθηκε» από νοροϊό και... τρέχει για Λίβερπουλ - Τι προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός

Μάρκους Ράσφορντ

i

©Photo by Danehouse Photography Ltd/Getty Images/Ideal Images

Ο Ράσφορντ «χτυπήθηκε» από νοροϊό και... τρέχει για Λίβερπουλ - Τι προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός

Κώστας Τόπας 14:33 - 16.12.2023

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ υποφέρει από νοροϊό κι έτσι είναι αμφίβολος ενόψει του ντέρμπι με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (17/12, 18:30).

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ δεν ήταν διαθέσιμος στην ήττα της ομάδας του στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, με τον Έρικ Τεν Χαχ να κάνει λόγο για «ασθένεια» που τον άφησε στα «πιτς».

Σύμφωνα όμως με την «Daily Mail», ο Ράσφορντ «χτυπήθηκε» από νοροϊό. Ο 26χρονος επιθετικός επέστρεψε στις προπονήσεις την Παρασκευή (15/12) αλλά ενδεχομένως να μην είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» την Κυριακή (17/12, 18:30), καθώς έχει εξαντληθεί σωματικά.

Ο νεαρός φορ πίεζε σκληρά τον εαυτό του για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό παρά το γεγονός ότι υπέφερε πολύ από την ασθένεια τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, ο Ράσφορντ είναι απελπισμένος να βοηθήσει την ομάδα αφού έχασε τους δύο προηγούμενους αγώνες.

Τι είναι ο νοροϊός

Ο νοροϊός είναι ός που ανήκει στην οικογένεια των Calici-ιών και ευθύνεται για επιδημίες διαρροϊκών συνδρόμων. Ο νοροϊός (norovirus) είναι το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Ο χρόνος επώασης είναι από 24-48 ώρες και τα συμπτώματα εμφανίζονται αιφνιδίως και διαρκούν 1 με 3 ημέρες.