Το «φτωχό» ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει πόσο καλή δουλειά κάνει ο Τεν Χαχ
i

Έρικ Τεν Χαχ & Τζέιντον Σάντσο/©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Το «φτωχό» ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει πόσο καλή δουλειά κάνει ο Τεν Χαχ

Κώστας Τόπας 12:44 - 02.02.2023

Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές για κάθε θέση, αποδεικνύει πόσο εξαιρετική δουλειά κάνει ο Έρικ Τεν Χαχ, με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέχει μόλις ένα παιχνίδι από την εξασφάλιση του πρώτου της τροπαίου από το 2017, αφού εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Carabao Cup, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οπως επίσης οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πάρουν ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Champions Legaue, για την επόμενη σεζόν, με το συγκρότημα του Έρικ τεν Χαχ να βρίσκεται επί του παρόντος στην τέταρτη θέση στην Premier League.

Όλοι γνωρίζουν ότι από την ημέρα που ο Έρικ Τεν Χαχ ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδεύει προς το καλύτερο. Ακόμα και αν το τελευταίο διάστημα έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς. Το παρακάτω γράφημα δείχνει το βάθος του ρόστερ και αποδεικνύει πραγματικά πόσο εξαιρετική δουλειά κάνει ο πρώην κόουτς του Άγιαξ, με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Την ίδια ώρα που οι ανταγωνιστές της, όπως η Τσέλσι διαθέτει όχι δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις παίκτες σε κάθε θέση!

Δείχνει επίσης πόσα εύσημα αξίζει ο Ολλανδός τεχνικός αν καταφέρει να εξασφαλίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρώτο της τρόπαιο μετά από έξι χρόνια και να την επαναφέρει στο Champions League.

Ο Τεν Χαχ θα δοκιμάσει την πειθαρχία των παικτών του ταξιδεύοντας στο Λας Βέγκας
PREMIER LEAGUE

08:52 - 31.01.2023

Ο Τεν Χαχ θα δοκιμάσει την πειθαρχία των παικτών του ταξιδεύοντας στο Λας Βέγκας

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαχ, αποφάσισε να συμπεριλάβει ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας, ως μέρος της περιοδείας του συλλόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τη νέα σεζόν, προκειμένου να διαπιστώσει την πειθαρχία των παικτών του.

Οπως φαίνεται στο γράφημα, το βάθος της άμυνας δεν είναι θλιβερό, αν και οι οπαδοί θεωρούν πως ο Φιλ Τζόουνς θα έπρεπε εδώ κι καιρό να αποτελεί παρελθόν. Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι το βάθος στον άξονα. Ειδικά μετά τους τραυματισμούς των Ντόνι φαν ντε Μπεκ Κρίστιαν Έρικσεν, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ δεν έχει αρκετές λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Συγκεκριμένα διαθέτει μόνο τους Φρεντ, Κασεμίρο, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες και το νέο μεταγραφικό απόκτημα Μαρσέλ Σάμπιτσερ. Οι νεαροί Ζιντάν Ίγκμπαλ και Κόμπι Μαινού, αποτελούν εφεδρικοί χαφ του ρόστερ, μιας κι έχουν μόλις τρεις συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξοδέψει πολλά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια για ενίσχυση στο επιθετικό κομμάτι με παίκτες όπως τους Άντονι, Τζέιντον Σάντσο και Άντονι Μαρσιάλ, αγνοώντας σε σημαντικό βαθμό την βελτίωση της μεσαίας της γραμμής.

Οι φίλοι της ομάδας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία στο πρωτάθλημα από εδώ και στο εξής και νιώθουν ότι η φυσική κατάσταση του Μπρούνο Φερνάντες θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τραυματιστεί δεν υπάρχει κάποιος για να τον αντικαταστήσει. Το αμφίβολο βάθος της Γιουνάιτεντ, ιδιαίτερα με τη μεσαία γραμμή, υπογραμμίζει πόσο καλή δουλειά κάνει ο Τεν Χαχ αυτή τη στιγμή και πόσο εντυπωσιακό θα είναι αν κρατήσει την ομάδα στην τρέχουσα τροχιά της για το υπόλοιπο της σεζόν.