Ο σούπερ Χάαλαντ μάγεψε τον πλανήτη και έστειλε τη Σίτι στα προημιτελικά με «επτάρα»!

Έρλινγκ Χάαλσντ

i

Photo by Marc Atkins/Getty Images

Ο σούπερ Χάαλαντ μάγεψε τον πλανήτη και έστειλε τη Σίτι στα προημιτελικά με «επτάρα»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:59 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 15.03.2023

One man show από τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο «Έτιχαντ», που πετυχαίνοντας πέντε γκολ έγραψε ιστορία και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στον θρίαμβο επί της Λειψίας με 7-0 και κατ' επέκταση στα προημιτελικά του Champions League.

Εξωγήινος Χάαλαντ έδωσε ποδοσφαιρική παράσταση στο «Έτιχαντ»! Ο Νορβηγός σούπερ σταρ με πέντε γκολ σε λιγότερο από μια ώρα έγραψε ιστορία και η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Λειψία με 7-0, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους «8» του Champions League με κάτι παραπάνω από εμφατικό τρόπο. Τα άλλα γκολ οι Γκιντογκάν και Ντε Μπρόινε.

Οι «πολίτες» μπήκαν πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά απείλησαν στο 3' με ένα σουτ στην κίνηση του Γκιντογκάν και στη συνέχεια «χτύπησαν» στο 11', όταν ο Χάαλαντ δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Ακέ.

Φαινόταν από... χιλιόμετρα πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με την εικόνα που είχε το ματς. Και ήρθε στο 22ο λεπτό, με τον Χάαλαντ να ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι, που κέρδισε ο Ρόδρι σε χέρι του Χένρικς και να κάνει το 1-0.

Μετά από 78 δευτερόλεπτα (!) ο Νορβηγός σούπερ σταρ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε το οποίο τράνταξε το δοκάρι και έγραψε το 2-0, ενώ στο 45+3' το... θαύμα της φύσης «χτύπησε» ξανά, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κεφαλιά του Ντίας, για το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Παρότι η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν θέλησαν να ρίξουν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκιντογκάν στο 49' έκανε το 4-0 με ένα διαγώνιο τελείωμα, ενώ στη συνέχεια πήρε ξανά τη σκυτάλη ο Χάαλαντ, ο οποίος στο 53' σημείωσε το 5-0 και στο 57' το 6-0, φτάνοντας τα πέντε γκολ. Δυο γκολ πάνω-κάτω ίδια, με τον Νορβηγό να παίρνει το ριμπάουντ μετά από εκτελέσεις κόρνερ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο 63' απέσυρε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς και ο ρυθμός έπεσε, με τον Ντε Μπρόινε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+1', διαμορφώνοντας το τελικό 7-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς (64’ Γκόμεθ), Ακέ, Γκιντογκάν (55’ Μαχρέζ), Χάαλαντ (63’ Άλβαρες), Γκρίλις (55’ Φόντεν), Ρόδρι (65’ Φίλιπς), Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ακάντζι.

Λειψία: Μπλάσβιχ, Ορμπάν, Χαιντάρα (63’ Σιμακάν), Φόρσμπεργκ, Βέρνερ (63’ Αντρέ Σίλβα), Σόμποσλαϊ (72’ Όλμο), Ράουμ, Λάιμερ, Γκβάρντιολ, Χένρικς (80’ Κλόστερμαν), Καμπλ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η χαοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι και όχι κάποια μεμονωμένη στιγμή μέσα στο ματς. Επίσης, η Λειψία δεν έχει Χάαλαντ...

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που δεν πέτυχε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Αλλά πέντε (!) γκολ κι έγραψε ιστορία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Champions League, που πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα ματς, πιάνοντας τους Λιονέλ Μέσι και Λουίζ Αντριάνο.