Αφεντικό της πόλης η Σίτι με ανατροπή και σόου Φόντεν

Αφεντικό της πόλης η Σίτι με ανατροπή και σόου Φόντεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:29 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 03.03.2024

Με τον Φιλ Φόντεν να πετυχαίνει δύο τέρματα (56', 80'), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε «μπλε». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με πρωταγωνιστή τον Φιλ Φόντεν επικράτησε εντός έδρας της Γιουνάιτεντ με 3-1, για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Με αυτή τη νίκη, οι πολίτες βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 62 βαθμούς, ενώ οι κόκκινοι διάβολοι παρέμειναν στην 6η θέση με 44 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι με την πρώτη τους καλή ευκαιρία πήραν το προβάδισμα με τον Μάρκους Ράσφορντ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Άγγλος διεθνής με μακρινό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον και έκανε το 1-0 για τους κόκκινους διάβολους.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, έχοντας την κατοχή αλλά και τις πρωτοβουλίες. Στο 15΄ ο Φιλ Φόντεν σούταρε από το όριο της περιοχής, όμως ο Ονάνα απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ τέσσερα λεπτά ο ίδιος νικήθηκε ξανά από τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ.

Στο 45ο λεπτό η Σίτι έχασε την ευκαιρία της χρονιάς με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έκαναν μία άψογη επίθεση, με τον Φόντεν να τροφοδοτεί τον Νορβηγό επιθετικό.

Εντούτοις, εκείνος μπροστά σε κενή εστία αντί να κάνει κεφαλιά προτίμησε να κάνει σουτ στην κίνηση, το οποίο κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 56ο λεπτό ο Φόντεν με εντυπωσιακό σουτ έφερε το ματς στα ίσια για τη Σίτι.

Η ανατροπή για τους πολίτες ήρθε στο 80'. Ο Χούλιαν Άλβαρες βρήκε τον Φόντεν μέσα στην περιοχή και αυτός με κοντινό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα και έκανε το 2-1 για τη Μάντσεστερ Σίτι. Το τελικό 3-1 για τους πολίτες διαμόρφωσε ο Χάαλαντ στο 90+1'.

Οι ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Ντόκου (59' Άλβαρες), Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονανά, Νταλότ, Βαράν, Έβανς (69' Καμπουαλά), Λίντελεφ, Μέινου (82' Αμραμπάτ), Καζεμίρο, Μακτόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (82' Φόρσον), Ράσφορντ (75' Άντονι)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (28ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ