Σε μπλεξίματα η Μάντσεστερ Σίτι: Παγκόσμια μάρκα ρούχων την μήνυσε για παραβίαση εμπορικού σήματος

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Σε μπλεξίματα η Μάντσεστερ Σίτι: Παγκόσμια μάρκα ρούχων την μήνυσε για παραβίαση εμπορικού σήματος

Κώστας Τόπας 10:26 - 06.01.2024

Σε μπλεξίματα βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη μήνυση που της κατατέθηκε από το Superdry που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει το εμπορικό σήμα της.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από τη γνωστή εταιρεία ένδυσης, «SuperDry» που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει το εμπορικό σήμα τους. Οι πρωταθλητές της Premier League έχουν μια συνεργασία πολλών εκατομμυρίων λιρών με την ιαπωνική ζυθοποιία Asahi και το κορυφαίο προϊόν τους το μη αλκοολούχο «Super “Dry” 0,0%» είναι ο κύριος χορηγός στο σετ προπόνησης των Πολιτών.

Η Superdry, η παγκόσμια μάρκα ρούχων, ισχυρίστηκε ότι η χρήση της στον εξοπλισμό της Σίτι μοιάζει πανομοιότυπη με το δικό της λογότυπο και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. 

«Το δικαστήριο θα κληθεί να εξετάσει εάν τα σήματα είναι "πανομοιότυπα", κάτι που συνεπάγεται την εξέταση της συνολικής εντύπωσης που δημιουργούν τα σήματα», δήλωσε η Ρεμπέκα Γιανγκ, συνεργάτιδα και επικεφαλής του δικαίου των μέσων ενημέρωσης στην JMW Solicitors.

«Δεν χρειάζεται να δείξετε σύγχυση ως μέρος της νομικής δοκιμασίας. Εάν επιτύχει στην αξίωση, η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το σήμα και να παραδοθεί για καταστροφή ή να προσπαθήσει να τροποποιήσει τα ρούχα που φέρουν το σήμα και με δικά της έξοδα», τόνισε στη συνέχεια.

Ένα από τα εταιρικά δωμάτια της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» φέρει επίσης το όνομα του προϊόντος Asahi, αλλά δεν φαίνεται να έχει συμπεριληφθεί στην αξίωση του δικαστηρίου. Η ακριβής διατύπωση του χορηγού στον προπονητικό εξοπλισμό της Σίτι είναι: «SUPER "DRY" Asahi'».

Στην ιστοσελίδα της Asahi Super Dry, υποστηρίζεται ότι οι ιδρυτές της μάρκας «δημιούργησαν την πρώτη Super Dry lager στον κόσμο, μια γεύση που δεν μοιάζει με καμία άλλη» στις 17 Μαρτίου 1987. Η μάρκα ρούχων, εν τω μεταξύ, ιδρύθηκε δύο χρόνια νωρίτερα το 1985.

Τα έγγραφα πιστεύεται ότι κατατέθηκαν στο Λονδίνο στις 15 Δεκεμβρίου πέρυσι, με τον ισχυρισμό να περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφίες παικτών με το προπονητικό σετ της Σίτι και λεπτομέρειες της ανακοίνωσης της συνεργασίας του συλλόγου. Η Σίτι, η οποία συνεργάζεται με την Asahi από το 2022, αρνήθηκε να σχολιάσει.