Μάντζιος: “Ειχαμε δημιουργία, όχι όμως και εκτέλεση”
i

@intime

Μάντζιος: “Ειχαμε δημιουργία, όχι όμως και εκτέλεση”

Αλέξης Σαββόπουλος 18:08 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 17.12.2023

Ο προπονητής του Αρη έκανε λόγο για καλύτερη δημιουργία του Αρη σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια αλλά επισήμανε και την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια.

Ο Ακης Μάντζιος μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στον ΟΦΗ, αρχικά τόνισε:“Μία σημαντική νίκη σε ένα… κρύο παιχνίδι, όσον αφορά την έλλειψη του κόσμου. Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήραμε τον έλεγχο. Γνωρίζαμε ότι ο ΟΦΗ θα πιέσει ψηλά. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα άφηνε όταν θα έσπαγε την πρώτη ζώνη πρέσινγκ, όπως και έγινε. Δυστυχώς όμως δεν κάναμε ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά συγχαρητήρια στα παιδιά”, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού στη συνέντευξη τύπου. Ο προπονητής του Αρη, στάθηκε και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας, οι οποίες ήταν πρόβλημα παρά τη νίκη: “Πάμε τώρα όμως στο άλλο κομμάτι. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν είχαμε τόση δημιουργία όπως σήμερα. Βοήθησε και ο ΟΦΗ αλλά και εμείς κάναμε καλά τη δουλειά μας”.

Επίσης αναφέρθηκε και στο άγχος και τη διαχείριση του 1-0  μετά το 70′, λέγοντας ότι: “όταν θες τη νίκη και έχεις χάσεις τόσες ευκαιρίες και δεν το βάζεις, πρέπει να κρατήσεις και μία ισορροπία. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη. Ευτυχώς δεν τα πληρώσαμε. Είναι και τόσες οι ευκαιρίες και οι προϋποθέσεις που δεν εκτελέσαμε όπως έπρεπε. Κρατάω όμως ότι απειλήσαμε περισσότερο από άλλα ματς”.

Ο προπονητής του Αρη αναφερθηκε και στην επιστροφή του Σαβέριο μετά από τέσσερις μήνες:“Σιγά-σιγά… Είναι ένας παίκτης που δεν τον πρόλαβα στην αρχή. Ηταν τέσσερις μήνες εκτός ομάδας. Δεν είναι εύκολο να επανέλθεις. Θέλει χρόνο. Του δώσαμε τη δυνατότητα να πάρει κάποια λεπτά. Υπολογίζεται και περιμένουμε να βρει τον ρυθμό του”.

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του ήταν λακωνικός: “Δουλεύει η διοίκηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις”.