Μάντζιος: “Νίκη που μας δίνει ψυχολογία”
i

@intime

Μάντζιος: “Νίκη που μας δίνει ψυχολογία”

Αλέξης Σαββόπουλος 20:39 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 24.09.2023

Τι δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Αρη για τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του Αρη, αλλά και ειδιά για τους παίκτες και που στηρίχτηκαν οι επιλογές του.

Σημαντική νίκη που και τη βαθμολογική θέση του Αρη βελτιώνει και του προσθέτει έξτρα ψυχολογία εν όψει των δυο αγώνων πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν η σημερινή σύμφωνα με τον Ακη Μάντζιο: “Κάναμε μια σημαντική νίκη, με αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Ήρθε μια νίκη που μας βελτιώνει βαθμολογικά και μας δίνει ψυχολογία για τα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας. Δουλέψαμε επιθετικά, θέλαμε κάθετο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα από τα πλάγια. Κάποια πράγματα τα κάναμε καλά, κάποια θα μπορούσαμε και καλύτερα.”

Για τα κενά διαστήματα που έδειξε η ομάδα του:

Είχαμε αρκετά κενά διαστήματα και αβίαστα λάθη. Δώσαμε το δικαίωμα στον Παναιτωλικό. Είναι μέρος της δουλειάς να τα διορθώσουμε ώστε η ομάδα να έχει καλύτερα διαστήματα στο παιχνίδι μας.”

Για το νέο “μηδέν” στην άμυνα:

Όταν έχεις στόχους και θες να είσαι ψηλά, πρέπει να έχεις πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό ξεκινάει από το σέντερ φορ. Δεν είναι στο βαθμό που θέλουμε η αμυντική λειτουργία μας. Από εβδομάδα σε εβδομάδα, θέλουμε να γίνεται καλύτερη.”

Ο «killer» Μορόν υπέγραψε νέα νίκη κι ανέβασε τον Άρη στην εξάδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:26 - 24.09.2023

Ο «killer» Μορόν υπέγραψε νέα νίκη κι ανέβασε τον Άρη στην εξάδα

Ο Ισπανός φορ Λορέν Μορόν πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τον Άρη σε νέα άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού. Πρώτο γκολ για τον Χριστοδουλόπουλο. Επτά βαθμούς σε τρία ματς με τον Μάντζιο στον πάγκο οι Θεσσαλονικείς.

Για τον Λορέν Μορόν:

“Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, σκόρερ, ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να παίζει και με τη μπάλα και χωρίς αυτή. Είναι σημαντικό να τον έχουμε καλά.”

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό:

“Να ξεκουραστούμε σήμερα, να δούμε αύριο τι θα μας βγει από αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει κόπωση αλλά δε νομίζω πως έχουμε τραυματισμό από σήμερα. Κάποια παιδιά ήρθαν πιο αργά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο και παιχνίδια στα πόδια τους.

Για τη χρησιμοποίηση του Σουλεϊμάνοφ:

“Θέλαμε να μας δώσει τα στοιχεία που έχει με τη μπάλα. Είχε καλές στιγμές αλλά του λείπει η διάρκεια, όπως και όλη η ομάδα. Θα γίνεται καλύτερος στη διάρκεια.”

Για την εμφάνιση του Σαμόρα:

“Μπορεί να δώσει περισσότερα. Θέλαμε πιο επιθετική την ομάδα, με ένα σύστημα που έπαιζε πίσω από τον επιθετικό. Τον πήραμε από τα άκρα, αφήσαμε εκεί τους Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ για διεισδύσεις. Έχει να βελτιώσει πολλά πράγματα τακτικά, όμως έχει τα στοιχεία και τη θέληση να μάθει.”

Για τη σύγκριση Σαμόρα-Πάλμα:

“Κάναμε σκάρτα ένα μήνα προπόνηση μαζί. Το παιδί δε μπορούσε να παίξει τότε. Τα χαρτιά του ήρθαν και ήταν μαζί μας στο τελευταίο παιχνίδι πριν φύγω. Έπαιξε ως αλλαγή στα γήπεδα Θεωρώ ότι έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον Σαμόρα. Ο Πάλμα έχει πιο πολύ ικανότητα στην εκτέλεση. Ο Σαμόρα έχει άλλα στοιχεία που είναι καλύτερος από τον Πάλμα.”