Μαραντόνα: Κλάπηκε διάσημος πίνακας που ήταν αφιερωμένος στον «Ντιεγκίτο»
i

Ντιέγκο Μαραντόνα/ © twitter

Μαραντόνα: Κλάπηκε διάσημος πίνακας που ήταν αφιερωμένος στον «Ντιεγκίτο»

Sportal newsroom 15:18 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 18.02.2023

Πίνακας που είχε φτιαχτεί προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κλάπηκε, από το μνημείο που υπάρχει στην γειτονιά Quartieri Spagnoli της Νάπολης.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποτέλεσε θρύλος για την ομάδα της Νάπολι. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε με την φανέλα των «παρτενοπέι» για εφτά χρόνια (1984-1991), όπου μαζί τους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο UEFA και ένα κύπελλο Ιταλίας. 

Όπως είναι φυσιολογικό ο «Ντιεγκίτο» λατρεύτηκε και αγαπήθηκε όσο τίποτα στη Νάπολι, με τον κόσμο της ομάδας και της περιοχής να έχει δεθεί αρκετά μαζί του. Μάλιστα προς τιμήν του έχουν φτιάξει ένα μνημείο στην γειτονιά Quartieri Spagnoli. 

Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια μεγάλη τοιχογραφία του Μαραντόνα, παρόλα αυτά ο χώρος βεβηλώθηκε χθες αργά το βράδυ, με τα ιταλικά μέσα να κάνουν λόγο για κλοπή. Οι κλέφτες πήραν ένα από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής για τον Αργεντινό θρύλο του ποδoσφαίρου, στο οποίο απεικονίζεται το χρυσό αριστερό πόδι του. Ο πίνακας αυτός βρισκόταν στον χώρο αυτό και κάποιοι με αρκετό... θράσος το εκμεταλλεύτηκαν και έκλεψαν το έργο τέχνης.