Οι αστέρες της Νάπολι, Οσίμεν και Κβαρατσχέλια είναι ασταμάτητοι και κυνηγούν νέο ρεκόρ στη Serie A (vids)
i

Βίκτορ Οσίμεν & Χβίτσα Κβαρατσχέλια/Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images/Ideal Images

Οι αστέρες της Νάπολι, Οσίμεν και Κβαρατσχέλια είναι ασταμάτητοι και κυνηγούν νέο ρεκόρ στη Serie A (vids)

Κώστας Τόπας 15:57 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 17.02.2023

Τα κανόνια της Νάπολι, Βίκτορ Oσίμεν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια είναι έτοιμα να γράψουν με χρυσά γράμματα ιστορία στη Serie A.

Η Νάπολι απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας στη Serie A, έχοντας συγκεντρώσει 59 βαθμούς και βρισκόμενη στο +15 από την δεύτερη Ίντερ. Φέτος, όπως όλα δείχνουν είναι η χρονιά της και στο τέλος της σεζόν αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Αυτό βέβαια οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στους δύο αστέρες που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο λόγος για τους Βίκτορ Oσίμεν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια, οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα έως τώρα, προκειμένου οι «παρτενοπέι» να έχουν το πρώτο λόγο για την κατάκτηση του scudetto.

Ο 22χρονος Γεωργιανός εξτρέμ πέρα από το να στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας με τη Νάπολι, έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης από το 2006-07 που θα φτάσει σε διπλά ποσοστά σε γκολ και ασίστ στην πρώτη του σεζόν σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ ο 24χρονος Νιγηριανός επιθετικός μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης της Νάπολι που θα σκοράρει σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στην εποχή των τριών πόντων. Ολα αυτά μπορούν να γίνουν στο αποψινό ματς των πρωτοπόρων με την Σασουόλο (17/02, 21:45) για την 23η αγωνιστική της Serie A.

Ο Οσίμεν είναι ο πρώτος σκόρερ της Serie A με 17 γκολ σε 18 συμμετοχές. Ο Νιγηριανός διεθνής στράικερ σκόραρε σε κάθε έναν από τους τελευταίους έξι αγώνες της Serie A και θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης της Νάπολι στην εποχή των τριών πόντων που θα βρει δίχτυα σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Γεωργίας, Κβαρατσχέλια, μετράει εννέα γκολ και ισάριθμες ασίστ στη Serie A, αυτή τη σεζόν και θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης από το 2006-07 που φτάνει σε διπλά ποσοστά και στα δύο στην πρώτη του σεζόν σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να το κάνει ήταν ο πρώην σταρ της Γιουβέντους, Ντιέγκο με τη Βέρντερ Βρέμης.