Πριν τη Ρίο Άβε: Ο Μαρινάκης είχε προτείνει 35 εκατομμύρια σε άλλη πορτογαλική ομάδα - Ποια ήταν, γιατί αρνήθηκε

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

©Intime

Πριν τη Ρίο Άβε: Ο Μαρινάκης είχε προτείνει 35 εκατομμύρια σε άλλη πορτογαλική ομάδα - Ποια ήταν, γιατί αρνήθηκε

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:53 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 21.11.2023

Πριν την επένδυση στη Ρίο Άβε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προτείνει στην Πορτιμονένσε 35.000.000 ευρώ για το 75% του πλειοψηφικού πακέτου, σύμφωνα με τη «Record».

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα επενδύσει στη Ρίο Άβε, ωστόσο ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τη «Record». 

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Συγκεκριμένα, σε σημερινό της (21/11) δημοσίευμα η πορτογαλική εφημερίδα αναφέρει πως ο Έλληνας εφοπλιστής είχε κάνει προσφορά 35.000.000 ευρώ για το 75% της Πορτιμονένσε, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα: 

«Η Πορτιμονένσε απέρριψε προσφορά 35 εκατομμυρίων ευρώ για το 75% των μετοχών της εταιρείας, από τον Έλληνα Ευάγγελο Μαρινάκη, πρόεδρο του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο οποίος τελικά ενδιαφέρθηκε για τη Ρίο Άβε. Η πρόταση του Έλληνα εκατομμυριούχου δεν έγινε δεκτή γιατί ο Θεοντόρο Φονσέκα, παραμένει αφοσιωμένος στο έργο που αναπτύσσοντας το σύλλογο και δεν σκοπεύει να τα παρατήσει.

Τα τελευταία χρόνια, η Πορτιμονένσε έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για έργα στο Δημοτικό Στάδιο και στο Στάδιο Dois Irmãos και προς το παρόν βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στο προπονητικό κέντρο Autódromo Internacional do Algarve, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελεί για το Αλγκάρβε ένα από τα πληρέστερα αθλητικά πάρκα της χώρας. Οι μέτοχοι της ομάδας έχουν ήδη απορρίψει προτάσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Βραζιλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Μέση Ανατολή κι η Ασία».

Περνάει και επίσημα στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη η Ρίο Άβε

Η Ρίο Άβε ενημέρωσε για την επένδυση που θα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον σύλλογο, με 20,5 εκατομμύρια ευρώ να πιστώνονται μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θα αγοράσει το 80% των μετοχών του συλλόγου ενώ υπέρ της μεταβίβασης του τάχθηκαν τα 555 από τα 600 (596 ήταν παρών) μέλη της συνέλευσης που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/11).