Η ΕΛ.ΑΣ. δεν σκέφτεται προς το παρόν να ζητήσει την αναβολή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αυστηρά μέτρα στη Λεωφόρο

Η Αστυνομία στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν σκέφτεται προς το παρόν να ζητήσει την αναβολή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αυστηρά μέτρα στη Λεωφόρο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:54 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 20.11.2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, για την ώρα κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αφού η ΕΛ.ΑΣ. δεν σκέφτεται να ζητήσει αναβολή του ντέρμπι.

Μπελάδες στην Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, για τους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή ορίστηκε από την ΕΠΟ για της 6 του ερχόμενου Δεκεμβρίου, κάτι που προβληματίζει αρκετά τις Αρχές. 

Το γεγονός πως εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η πορεία για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανησυχεί αρκετά την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αφού υπό τον φόβο επεισοδίων θα πρέπει οι δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας να είναι πολλές. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 του Δεκέμβρη, δηλαδή μία ημέρα αργότερα. 

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι λίγα και ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί λύση. Ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν υποστήριζε πως το παιχνίδι ανάμεσα στους «αιώνιους» θα πάρει αναβολή και θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή, με απόφαση της αστυνομίας.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν πηγές στο Sportal κάτι τέτοιο δεν υφίσταται για την ώρα. Πιο αναλυτικά, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει η σκέψη για αίτημα αναβολής του αγώνα μέχρι στιγμής. Μάλιστα, αυτό που σκέφτονται στα κλιμάκια των Αρχών είναι να παρθούν τα πλέον αυστηρά μέτρα στο ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ούτως ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση και να μην υπάρξουν έκτροπα. 

Πάντως δεν αποκλείεται το αίτημα αναβολής να προκύψει αργότερα μέσα στον μήνα, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ΕΠΟ,. Η Ομοσπονδία θέλει να «καθαρίσει» από νωρίς με τον θεσμό, αφού ακολουθούν οι διοργανώσεις των μπαράζ για την Ελλάδα και αν όλα πάνε καλά τα τελικά του Euro. Η λογική, πάντως, λέει πως αν το παιχνίδι αναβληθεί τότε αυτό ενδέχεται να επαναοριστεί στα τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη, εκεί όπου υπάρχουν τα μοναδικά κενά.