Μαρινάκης: «Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και το παρασκήνιο την προηγούμενη χρονιά - Εάν ήταν 50-50 θα παίρναμε το πρωτάθλημα»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

Βαγγέλης Μαρινάκης/ ©Intime

Μαρινάκης: «Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και το παρασκήνιο την προηγούμενη χρονιά - Εάν ήταν 50-50 θα παίρναμε το πρωτάθλημα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:51 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 27.06.2023

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ κι αναφέρθηκε στα όσα έγιναν την περασμένη σεζόν.

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η οποία διεξάγεται στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για τους στόχους της νέας χρονιάς κι αναφέρθηκε στα όσα έγιναν την προηγούμενη. 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ξέρετε η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να ανεχεσαι όσα συμβαίνουν. Σε μια κοινωνία έχουμε ανθρώπους που προσφέρουν, ανθρώπους που κλέβουν και ανθρώπους που σκοτώνουν. Δυστυχώς τους ανεχόμαστε. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και εγώ προσωπικά θα το ήθελα να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Από την ημέρα που ανέλαβα τον Ολυμπιακό προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και οικονομικά αλλά δίνοντας και προσωπικό χρόνο προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Έφερα ανθρώπους και συνεργάτες για να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Προσπαθήσαμε να φέρουμε και μια ευρωπαϊκή καταξίωση. 

Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Κάναμε μεγάλες νίκες που θα μείνουν στην ιστορία. Είδαμε προπονητές που δούλεψαν εδώ να κάνουν μεγάλες καριέρες. Επίσης πολλούς παίκτες που ξεκίνησαν μαζί μας να παίζουν σε μεγάλες ομάδες και να πηγαίνουν καλά. Επίσης βλέπουμε και στελέχη να διαπρέπουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Εκτός από την Ελλάδα μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στο εξωτερικό. Υπάρχει μια σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το βλέπουν όλοι και το είδε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Τσέφεριν, να εφαρμόσει την ολιστική μελέτη για την καλή λειτουργία της ομοσπονδίας.

Ήταν μια υποχρεωτική οδηγία μεταξύ ΟΥΕΦΑ και κυβέρνησης. Όμως δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Πρώτον δεν έχει κανονισμό που να προβλέπει ολιστική μελέτη. Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξένους αρχιδιαιτητές και εμείς έχουμε τον Μάνταλο. Όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους. 

Μαρινάκης: «Έχουμε δει πολλά σε αυτή τη χώρα - Κάθε χρόνο εμείς συνεισφέρουμε στο κράτος κι αυτοί το αρμέγουν»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:31 - 27.06.2023

Μαρινάκης: «Έχουμε δει πολλά σε αυτή τη χώρα - Κάθε χρόνο εμείς συνεισφέρουμε στο κράτος κι αυτοί το αρμέγουν»

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τον λόγο πήρε κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για τις επιθέσεις δέχεται.

Έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία και την Πορτογαλία με τεράστια επιτυχία. Εδώ δεν εφαρμόζεται. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει νέες πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι συνεχώς για τα κακώς κείμενα, τη διαιτησία. Το μόνο που παραδέχομαι για φέτος είναι ότι δεν καταφέραμε όσον αφορά τους μισθούς παικτών και προπονητή, ήταν οι υψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου. 

Δώσαμε 40 εκατομμύρια ευρώ. Παραδέχομαι πως ενώ είχαμε την ακριβότερη ομάδα δεν καταφέραμε να τη φτιάξουμε να κερδίσει τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Αν η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε άνετα το πρωτάθλημα Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν μέσα στη χρονιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα οπότε η δουλειά Κορδόν και προπονητή είναι πιο δύσκολη. Φέτος θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία».