Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανάμεσα σε κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου - Τι είναι το «Nottingham Conference»
i

©Nottingham Forest

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανάμεσα σε κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου - Τι είναι το «Nottingham Conference»

Κώστας Τόπας 10:51 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 01.02.2024

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ίδρυμα του Λιλιάν Τουράμ, πραγματοποίησαν ένα συνέδριο ορόσημο με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων του ρατσισμού και της ανισότητας των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η κοινή πρωτοβουλία μεταξύ της Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του «Weatherhead Center» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μέσα από αυτό το συνέδριο επιδίωξε την δημιουργία μιας πλατφόρμας για εις βάθος συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της φυλετικής και της ισότητας των φύλων στο παιχνίδι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ειδικοί του κλάδου, νυν και πρώην παίκτες και οπαδοί του ποδοσφαίρου για να εξερευνήσουν τα ζητήματα και να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στο άθλημα.

Κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Λιλιάν Τιράμ, Τιερί Ανρί, Κριστιάν Καρεμπέ, Ρομπέρ Πιρές, Ολιβιέ Ντακούρ, Ζε Μαρία, Βιβ, Αντερσον και Σταν Κόλιμορ, μαζί με τους σημερινούς παίκτες της Νότιγχαμ συμμετείχαν μαζί με τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κόσμου από το σεβαστό ίδρυμα των ΗΠΑ, τον ευρύτερο ακαδημαϊκό κόσμο, και ειδικούς του κλάδου για να σφυρηλατήσουν νέες ιδέες και λύσεις κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου.

Επιφανείς ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του γυναικείου παιχνιδιού θα ενωθούν επίσης τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου για να συζητήσουν θέματα που βασίζονται στο φύλο στο άθλημα και να διερευνήσουν τα υπάρχοντα εμπόδια στη συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών.

Ο στόχος της συνόδου κορυφής είναι να παραδώσει συμφωνίες ορόσημο σχετικά με νέες δράσεις κατά του ρατσισμού και της ισότητας των φύλων που η Νότιγχαμ Φόρεστ και οι εκπρόσωποι της συνόδου θα παρουσιάσουν στα διοικητικά όργανα του αθλήματος και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων», Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 2016, ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε την πρώτη εκδήλωση στην ιστορική τους συνεργασία, με αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού να παρευρίσκεται στο εναρκτήριο συνέδριο στη Βοστώνη.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για το δεύτερο συνέδριο στον Πειραιά της Αθήνας. Αυτή η σύνοδος κορυφής είχε στόχο να βρει λύσεις για τη διεύρυνση της προσβασιμότητας στο ποδόσφαιρο πέρα ​​από τα σύνορα σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του 2017 ήταν ένα μνημόνιο κατανόησης με τίτλο «Η αρχή της Αθήνας για το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό», που υπογράφηκε από ορισμένους από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το επόμενο έτος η συνεργασία επέστρεψε στη Βοστώνη για να συζητήσει θέματα συμμετοχής, ένταξης και κοινωνικής ευθύνης στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δήλωσε: 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω για άλλη μια φορά τους ακαδημαϊκούς από το The Weatherhead Center στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και όλους όσους παρευρίσκονται καθώς συνεχίζουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που καλωσορίζω τους αντιπροσώπους στην υπέροχη πόλη του Νότιγχαμ και στη Νότιγχαμ Φόρεστ για το φετινό συνέδριο. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις και η ανισότητα των φύλων συνεχίζουν να διαπερνούν το άθλημά μας. Αυτό δεν έχει θέση στο παιχνίδι μας, ούτε στην κοινωνία. Η δέσμευσή μας για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική αν θέλουμε να δούμε τη συνεχή ανάπτυξη και την επιτυχία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για το παιχνίδι που αγαπάμε. 

Οι ποδοσφαιρικοί μας σύλλογοι πρέπει να είναι αντανάκλαση των κοινοτήτων που υπηρετούμε και πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων. Χαίρομαι που οι σημερινοί παίκτες μας έδειξαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με τους πρωτοπόρους που προηγήθηκαν, μαζί με μερικά από τα καλύτερα ακαδημαϊκά μυαλά του κόσμου και ηγέτες του κλάδου για να προωθήσουν αυτές τις ζωτικές συζητήσεις. 

Στη δεύτερη ομάδα και σε απολογία ο Μαντί Καμαρά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:10 - 01.02.2024

Στη δεύτερη ομάδα και σε απολογία ο Μαντί Καμαρά

Τον τελευταίο καιρό ο Μαντί Καμαρά έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής από τον Ολυμπιακό και φαίνεται πως ψάχνεται για μεταγραφή. Την ίδια ώρα προστίθενται και κάποια παραπτώματα πειθαρχικής φύσεως του παίκτη που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την παρουσία του στο λιμάνι, προβάλλοντας πια την αποχώρηση από τον Πειραιά ως μονόδρομο.

Όσοι δεν πιστεύουν σε μια κοινωνία δίκαιη για όλους - στον αθλητισμό και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή ικανότητας - θα πρέπει να φοβούνται την απαξίωση. Είναι αυτοί που θα μείνουν πίσω καθώς προχωράμε. «Σε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο αυτής της εβδομάδας λέω όλη τη δύναμη σε εσάς. αξιοποιήστε την πλατφόρμα σας και την επιρροή σας για να δημιουργήσετε πραγματική και ουσιαστική αλλαγή για το άθλημα που αγαπάμε, τις κοινωνίες που εκπροσωπούμε και το μέλλον χωρίς αποκλεισμούς που όλοι επιθυμούμε να δούμε».