«Ο Μαρινάκης θέλει τον Ιταλιάνο της Φιορεντίνα στη Νότιγχαμ»

 Βιντσέντζο Ιταλιάνο

i

PrtScr

«Ο Μαρινάκης θέλει τον Ιταλιάνο της Φιορεντίνα στη Νότιγχαμ»

Κώστας Τόπας 11:58 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 29.05.2024

Δημοσίευμα της ιταλικής «Gazzetta dello Sport» αναφέρει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει τον Ιταλιάνο της Φιορεντίνα στην τεχνική ηγεσία της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η σημερινή έκδοση της «Gazzetta dello Sport» υπογραμμίζει πώς ο Τιάγκο Μότα είναι όλο και πιο κοντά στο να γίνει ο νέος προπονητής της Γιουβέντους. Αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως το μέλλον του Βιντσέντζο Ιταλιάνο στη Φιορεντίνα είναι αβέβαιο.

Οπως τονίζεται, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο αφήνει την Νότιγχαμ και η αγγλική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, με το προφίλ του Ιταλιάνο να είναι το ιδανικό για τους «Reds». Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει τον 46χρονο προπονητή για την τεχνική ηγεσία της ομάδας του τη νέα σεζόν.

«Μιλάμε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, μία ιστορική αγγλική ομάδα που ανήκει στον Ευάγγελο Μαρινάκη, στον οποίο ανήκει και ο Ολυμπιακός, η επόμενη αντίπαλος του Ιταλιάνο, η Φιορεντίνα στον τελικό της Conference League που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Μετά τις μεταγραφικές φήμες που συνέδεαν τον Ιταλιάνο με Μπολόνια, Τορίνο και Νάπολι, εμφανίζεται ένας ακόμη μνηστήρας του νυν προπονητή της Φιορεντίνα, του οποίου η απόφαση για το μέλλον θα επισημοποιηθεί ωστόσο μόνο μετά τον τελικό του Conference League», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο τελικός στην «OPAP Arena» φαίνεται πως θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Ιταλιάνο στον πάγκο των «βιόλα», μιας το προσεχές καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του 46χρονου προπονητή με την Φιορεντίνα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Αυτό θα γίνει αν κι εφόσον, η Φιορεντίνα καταφέρει να κατακτήσει το Conference League στον τελικό της «OPAP Arena». Σε αυτή την περίπτωση τότε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η ανανέωση του Ιταλιάνο έως το 2025.

Πάντως, οι άνθρωποι της Φιορεντίνα έχουν ξεκινήσει ήδη να εξετάζουν όλα τα σενάρια. Ενα από αυτά είναι η απομάκρυνση του Γερμανού τεχνικού, ώστε τη νέα σεζόν η ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή. Μάλιστα, οι «βιόλα» έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι, προκειμένου ο 39χρονος Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.