Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκαν την ίδια μέρα από τον κολοσσό «Lloyds»

Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκαν την ίδια μέρα από τον κολοσσό «Lloyds»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:18 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 10.06.2024

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα από τα κορυφαία οικονομικά ιδρύματα στον κόσμο (σ.σ. το Lloyds) πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης. Σε αυτή, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έλαβαν τιμητική διάκριση.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μονοπωλεί το αθλητικό ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες, αφού ο ίδιος ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ. Μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη Μελισσανίδη για αποχώρηση από τον σύλλογο, ο λάτρης των ράλι αγώνων και γνωστός επιχειρηματίας θα αποτελέσει τον νέο ιδιοκτήτη της Ένωσης, όπως έκανε γνωστό ο, πλέον, πρώην μεγαλομέτοχός της.

Βέβαια, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ηλιόπουλου δεν είναι - φυσικά - το ποδόσφαιρο, αλλά η ναυτιλία. Ο πλοιοκτήτης είναι ο ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία «SeaJets», η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως. H ενασχόλησή του με τα πλοία ήταν δεδομένο πως θα του φέρει και κάποια στιγμή τα βραβεία.

Σε μία από τις βραβεύσεις του, λοιπόν, έτυχε να λάβει τιμητική πλακέτα την ίδια μέρα που την πήρε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αναλυτικά, τον Δεκέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 20α Lloyd’s List-Greek Shipping Awards 2023, όπου το πασίγνωστο οικονομικό ίδρυμα τίμησε τους κορυφαίους για εκείνη τη χρονιά.

Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, η «Seajets», η οποία ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο, βραβεύτηκε ως συμμέτοχος σε μία καινοτόμα ιδέα. Συγκεκριμένα η εταιρεία «Black Rope», η οποία κατασκευάζει σκοινιά και εστιάζει στην ασφάλεια των πλοίων κατά την διάρκεια ελλιμενισμού με ειδική επιστημονική εφαρμογή που δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, έλαβε βραβείο στην εκδήλωση. Η «Seajets» ήταν η επιχείρηση που κρυβόταν πίσω από το όλο εγχείρημα, όντας ο χορηγός της «Black Rope».

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα, ως ο πλοιοκτήτης που κατάφερε να φέρει εις πέρας την κορυφαία συμφωνία της δεκαετίας με την εταιρεία του «Capital». Συγκεκριμένα, με την απόσχιση του κλάδου δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού και προϊόντων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο εταιρείες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο με 68 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων.