Ο Λιβάγια αποχώρησε από την αποστολή της Εθνικής Κροατίας μετά το επεισόδιο με οπαδό της ομάδας
i

Μάρκο Λιβάγια/©PrtScr

Ο Λιβάγια αποχώρησε από την αποστολή της Εθνικής Κροατίας μετά το επεισόδιο με οπαδό της ομάδας

Κώστας Τσιακλής 21:58 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 06.06.2023

Ο Μάρκο Λιβάγια ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την αποστολή της Εθνικής Κροατίας για τα ματς του Nations League αφού θεωρεί πως αυτό θα ήταν καλύτερο για την ομάδα μετά το περιστατικό που είχε με έναν οπαδό.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, αποφάσισε να αποχωρήσει από την αποστολή της Εθνικής Κροατίας για τα παιχνίδια του Nations League μετά το περιστατικό που είχε στην προπόνηση με οπαδό της όμαδας.

Ο Λιβάγια λοιπόν κατά τη διάρκεια του χαλαρού προγράμματος κάνοντας ασκήσεις με την μπάλα, άκουσε προφανώς κάποιον φίλο της Κροατίας που ήταν στις εξέδρες να του λέει κάτι που τον πείραξε πολύ.

Χαμός με τον Λιβάγια στην προπόνηση της Κροατίας: Όρμησε στα κάγκελα για να πιάσει έναν οπαδό που τον έβριζε (vid)
REST OF THE WORLD

23:42 - 05.06.2023

Χαμός με τον Λιβάγια στην προπόνηση της Κροατίας: Όρμησε στα κάγκελα για να πιάσει έναν οπαδό που τον έβριζε (vid)

Τον εκρηκτικό του χαρακτήρα θυμήθηκε ο Μάρκο Λιβάγια κατά τη διάρκεια της προπόνησης της εθνικής Κροατίας, καθώς όρμησε στα κάγκελα για να πιάσει έναν οπαδό.

Σε εκείνο το σημείο, ο έμπειρος επιθετικός που φημιζόταν πάντα για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, χωρίς πάντως τα τελευταία χρόνια να έχει δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα, άφησε τις ασκήσεις που έκανε και κινήθηκε προς την εξέδρα και προς το σημείο του οπαδού. Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί αφού σκαρφάλωσε στα κάγκελα και ήθελε να πιάσει την «πέτρα του σκανδάλου» και να ζητήσει εξηγήσεις προφανώς για τα όσα έλεγε.

Μετά από αυτό το περιστατικό ο Λιβάγια αποφάσισε να μην ενισχύσει την Εθνική Κροατίας στα επερχόμενα ματς του Nations League αφού θεωρεί πως θα είναι εμπόδιο για την ομάδα, που αξίζει να έχει ειρήνη στην προετοιμασία.

Ο Λιβάγια ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς, ύστερα από όσα συνέβησαν τις τελευταίες 24 ώρες, αισθάνομαι ότι δεν είμαι έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα στην εθνική ομάδα και παραμένοντας θα είμαι εμπόδιο για την ομάδα, η οποία αξίζει να έχει ειρήνη κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για μια σημαντική διοργάνωση. Εύχομαι στα παιδιά καλή τύχη στην Ολλανδία και να κατακτήσει το χρυσό, για το οποίο έχουν την ποιότητα και την ενότητα.

Ευχαριστώ τον προπονητή για την κατανόηση, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για την την υποστήριξη κι ελπίζω ότι οι φίλαθλοι της εθνικής ομάδας θα καταλάβουν αυτήν την ενέργεια. Η εθνική ομάδα πράγματικά σημαίνει πολλά για μένα κι ελπίζω να συνεχίσω να είμαι μέλος της στο μέλλον».

Την είδηση αυτή σχολίασε και ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, λέγοντας: «Είμαι εξαιρετικά λυπημένος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και μια απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων οδήγησε έναν σημαντικό παίκτη μας να απουσιάσει από αυτήν τη διοργάνωση.

Καταλαβαίνω τον Μάρκο και τη βαρύτητα της κατάστασης στην οποία βρέθηκε και σέβομαι το γεγονός ότι μετά από όσα γράφτηκαν και έζησε, δεν αισθάνεται έτοιμος να συμμετάσχει στα τελικά του Nations League. Ο Μάρκο παραμένει στα πλάνα μας και ο στόχος μας για τα τελικά είναι ίδιος».