Το μήνυμα του πιλότου στην αποστολή της ΑΕΚ και το δώρο του Ρότα
i

© Intime

Το μήνυμα του πιλότου στην αποστολή της ΑΕΚ και το δώρο του Ρότα

Κώστας Τσίλης 15:38 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 25.10.2023

Το sportal.gr ταξίδεψε με την αποστολή της ΑΕΚ στην Μασσαλια και δίνει το (κιτρινόμαυρο) στίγμα της πτήσης.

Η αλήθεια είναι πως για τους ποδοσφαιριστές τα ταξίδια για εκτός έδρας παιχνίδια, είναι κομμάτι της επαγγελματικής τους ρουτίνας. Από την άλλη μεριά, είναι και μια περίσταση κατά την οποία λειτουργούν σαν μια οικογένεια. 

Και ειδικά στην περίπτωση της ΑΕΚ του Αλμειδα, που ακόμα και σε ένα ταξίδι όπως το σημερινό στη Μασσαλια, δείχνει πόσο δεμένο γκρουπ είναι. Από το πως λειτουργούν ως πατρικές φιγούρες ο Αλμειδα και οι συνεργάτες του, μέχρι οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες άλλωστε της πτήσης προς την Μασσαλια, ήταν αυτό που έκαναν ο Σιντιμπε, ο Μάνταλος, ο Μητογλου και ο Θεοχαρης. Σχεδόν από την απογείωση και μετά, μέχρι και την προσγείωση στην Γαλλία, έπαιζαν οι τέσσερις τους ενα επιτραπέζιο παιχνίδι στο ταμπλετ.

Βεβαίως μην νομίζετε πως όλοι της… οικογένειας ήταν φρόνιμοι κατά το ταξίδι. Υπήρχε και το κλασικό πειραχτήρι που μάλιστα είναι και υπεράνω πάσης υποψίας. Ποιος μπορεί άλλωστε να φανταστεί πως ο Γιόνσον, που δείχνει βυθισμένος στα μεγάλα ακουστικά του, πως είναι ο πιο… άτακτος. Κι όμως, ο Δανός όλο και κάτι έβρισκε για να πειράξει τους συμπαίκτες του.

Φυσικά η λατρεία του κόσμου για τους παίκτες της ΑΕΚ δεν σταμάτησε ούτε εν πτήσει. Πολλοί από τους οπαδούς που ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα, φρόντισαν να μαζέψουν υπογραφές απ´ όλους τους ποδοσφαιριστές. Πολύτιμο ενθύμιο. Μάλιστα ένα τέτοιο, έκανε δώρο ο Ρότα στον πιλότο του τσάρτερ. Μερίμνησε ο ίδιος ο διεθνής μπακ να μαζέψει σε μια φανέλα υπογραφές απ´ όλους τους συμπαίκτες του. Και κατόπιν την παρέδωσε στο πιλοτήριο.

Φυσικά η ανταπόδοση ήρθε από τον πιλότο με το μήνυμα νίκης. «Μεθαύριο να γυρίσουμε και να είμαστε νικητές. Είμαστε μαζί σας παιδιά» είπε ο πιλότος από μικροφώνου και κατέληξε με ένα δυνατό «Vamos». Όσο για την αποβίβαση από το αεροπλάνο, αυτή έγινε υπό τους ήχους του καθιερωμένου πλέον «φορτσα ΑΕΚαρα».