Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και της αστυνομίας πριν την έναρξη του ματς με την Αζαξιό (vid)
i

©PrtScr Twitter

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και της αστυνομίας πριν την έναρξη του ματς με την Αζαξιό (vid)

Κώστας Τσιακλής 08:54 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 04.06.2023

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης των Μασσαλών κόντρα στην Αζαξιό, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακόμα ένα περιστατικό βίας καταγράφηκε χθες (03/06) στα γήπεδα της Γαλλίας. Συγκεκριμένα πριν τη αναμέτρηση της Αζαξιό με τη Μαρσέιγ, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων είχαν συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν την έναρξη του αγώνα.

Τα επεισόδια στα γήπεδα της Γαλλίας φαίνεται να μην μπορούν να σταματήσουν αφού σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό βίας στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Ligue 1. Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι η Αζαξιό υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ και οι οπαδοί των φιλοξενούμενων αντί να παρακαλουθήσουν ήρεμα τον αγώνα, επέλεξαν πριν την έναρξη του να τα βάλουν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φίλοι της Μαρσέιγ μαζεύτηκαν έξω από την κερκίδα της ομάδας τους και ήθελαν να μπουν μέσα σε αυτήν προκαλώντας μεγάλη ένταση. Την ίδια ώρα οι οπαδοί της Αζαξιό έριχναν λάδι στη φωτιά, κάτι που ανάγκασε την αστυνομία να επέμβει για να επιβάλει την τάξη.

Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού η Αζαξιό είχε ήδη υποβιβαστεί ενώ η Μαρσέιγ είχε εξασφαλισμένη θέση στα προκριματικά του Champions League, θα περίμενε κανείς να δει γκολ και θέαμα.

Αντ' αυτού το σκορ έμεινε στο 0-0 μέχρι τα τελικά στάδια της αναμέτρησης. Τελικά η Αζαξιό κατάφερε να πάρει μια νίκη τιμής, με τον Κλεμέντ Βιδάλ να πετυχαίνει με ωραίο βολέ στο 88' το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι επεισόδια είχαν γίνει την Παρασκευή (02/06) και στην αναμέτρηση της Μπορντό με τη Ροντέ για τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Στο 22ο λεπτό, ο Μπουαντέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1), με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο... κακός χαμός. Μετά την επίτευξη του γκολ, ο σκόρερ πανηγύρισε μπροστά στην κερκίδα των γηπεδούχων κι ένας απαράδεκτος φίλος της Μπορντό τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να μπει μέσα το ιατρικό τιμ της ομάδας και ο διαιτητής να διακόψει την αναμέτρηση.

Αυτή ήταν η αιτία για την οριστική διακοπή του ματς έπειτα από απόφαση του διαιτητή, καθώς ο 25χρονος Γάλλος της Ροντέ υπέστη διάσειση και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.