Τάτα Μαρτίνο: «Μέσι και Μπουσκέτς έρχονται για τη διοργάνωση - Δεν θα κάνουν διακοπές στο Μαϊάμι»

Μέσι, Μαρτίνο, Μπουσκέτς

i

© PrtScr

Τάτα Μαρτίνο: «Μέσι και Μπουσκέτς έρχονται για τη διοργάνωση - Δεν θα κάνουν διακοπές στο Μαϊάμι»

Ο νέος προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι μίλησε για τις μεταγραφές των Μέσι και Μπουσκέτς στην ομάδα και επιβεβαίωσε πως δεν έρχονται στην Αμερική για διακοπές.

Μετά τη μεταγραφή του Μέσι στο MLS για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι η οποία προκάλεσε «φρενίτιδα», ακολούθησε αυτή του Σέρχιο Μπουσκέτς. Συγκεκριμένα, ο Pulga με την μετακόμισή του στη νέα ομάδα θα ξανασμίξει με έναν παλιό του συμπαίκτη και πολύ καλό του φίλο, τον Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και η διοίκηση του αμερικανικού συλλόγου ήταν σε συζητήσεις, με την υπόθεση τελικώς να καταλήγει σε «γάμο» και τον 34χρονο μέσο να μετακομίζει στις ΗΠΑ μετά από 18χρόνια παρουσίας στους «μπλαουγκράνα»!

Με αφορμή την συνύπαρξη αυτών των δύο θρύλων στην Αμερική, ο νέος προπονητής της ομάδας, Τάτα Μαρτίνο σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε πως δεν έρχονται για διακοπές, αλλά για να πρωταγωνιστήσουν. «Μερικές φορές συνδέουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μαϊάμι με διακοπές. Αλλά δεν είναι αυτό. Έρχονται για τη διοργάνωση. Το ότι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αποφασίζει να έρθει να παίξει εδώ, προφανώς ανοίγει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τάτα Μαρτίνο διετέλεσε προπονητής των Μέσι και Μπουσκέτς στη Μπαρτσελόνα για περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Σε 59 αναμετρήσεις ο 60χρονος είχε απολογισμό 40 νίκες, 11 ισοπαλίες και οκτώ ήττες, με την ομάδα του να σημειώνει 148 τέρματα και να δέχεται 48. Παρά τα αξιοσημείωτα αυτά νούμερα, ο Τάτα Μαρτίνο κατάφερε να οδηγήσει τη Μπάρτσα μόνο στην κατάκτηση του σούπερ καπ Ισπανίας.

«Το ντεμπούτο του Μέσι στο MLS μπορεί να καθυστερήσει»

Μπορεί το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι να έχει προγραμματιστεί ανεπίσημα για τις 21/7, ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Κρις Χέντερσον, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Σε ό,τι αφορά τον Λέο, οι όροι έχουν συμφωνηθεί, αλλά εργαζόμαστε για τη γραφειοκρατία με τη Major League Soccer, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια στιγμή στα τέλη Ιουλίου που θα είναι έτοιμος να παίξει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα ολοκληρώσει όλη τη γραφειοκρατία».