O... γκαντέμης Μαρτσίνιακ: Το απίθανο στατιστικό του με τις ελληνικές ομάδες

Ο Σιμόν Μαρτσίνιακ

i

© Intime

O... γκαντέμης Μαρτσίνιακ: Το απίθανο στατιστικό του με τις ελληνικές ομάδες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:02 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 28.03.2024

Απαγορευμένος για... προληπτικούς είναι ο ορισμός του Σιμόν Μαρτσίνιακ σε ματς ελληνικών ομάδων, αφού ο ρέφερι από την Πολωνία δεν φέρνει και πολύ μεγάλη τύχη στου συλλόγους από τη χώρα μας.

Το βράδυ της Τρίτης (26/3) ήταν ένα από τα πιο «πικρά» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Εθνική δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Euro 2024 και να σπαταλήσει μία σπουδαία ευκαιρία.

Διαιτητής του αγώνα στην Τιφλίδα ορίστηκε ένας αξιωματούχος αρκετά γνωστός στο ευρύ κοινό, με τον ίδιο να έχει σφυρίξει τον τελικό του περασμένου Μουντιάλ. Ο λόγος για τον Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος τείνει να μετατραπεί σε persona non grata στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι ο ίδιος έχει βρεθεί σε ουκ ολίγα παιχνίδια ελληνικών ομάδων τα οποία αφορούσαν νοκ - άουτ και τα περισσότερα κατέληξαν με τον ίδιο τρόπο. Αποκλεισμό!

Η αρχή έγινε με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14, με τον Πολωνό να ορίζεται στη ρεβανς του «Δικεφάλου του Βορρά» κόντρα στην Μπενφίκα, για τη φάση των «32» του Europa League. Το 0-1 του πρώτου αγώνα έκανε ήδη δύσκολο το έργο των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι τελικά αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση μετά το 3-0 στην Πορτογαλία. Bέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που o 43χρονος ρέφερι λειτούργησε ως αρνητικός οιωνός για τους «ασπρόμαυρους».

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2020 - 21 o Mαρτσίνιακ βρέθηκε και πάλι στον δρόμο του Λουτσέσκου και των παικτών του. Ο ίδιος ορίστηκε διαιτητής στον πρώτο αγώνα του συλλόγου εναντίον της Μαρσέιγ, για τα προημιτελικά του Europa Conference League, ο οποίος ολοκληρώθηκε με ήττα 2-1. Στη ρεβανς, τελικά, ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-1 στην Τούμπα.

Ακολούθησε ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει στην... black list του τον Πολωνό ρέφερι. Ο εν λόγω διαιτητής ήταν εκείνος που κλήθηκε να σφυρίξει στον αγώνα του συλλόγου με τη Γουλβς, για τους «16» του Europa League της σεζόν 2019 - 20. Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε ελπίδες στους Πειραιώτες για πρόκριση, όμως μετά από μία κακή διαιτησία και την ήττα με 1-0 στην Αγγλία, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:08 - 27.03.2024

Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!

Η Εθνική ομάδα είναι σε αναζήτηση του διαδόχου του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος εμφανίζεται και πάλι φαβορί για την εθνική Ιρλανδίας. Την συγκεκριμένη ομάδα θ’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για το Nations League.

Όσο για το ποιος είναι ο συνολικός του απολογισμός σε ματς ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, ο Μαρτσίνιακ μάλλον είναι λίγο... γρουσούζης. Κανένα από τα παιχνίδια της Ελλάδας αλλά και των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ που σφύριξε δεν έληξαν με νίκη (Δύο ισοπαλίες και έξι ήττες). Η τελευταία ομάδα, δε, είχε επίσης έντονα παράπονα εναντίον του, στο φετινό παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, στο οποίο ήταν VARίστας. Η μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας υπό τον ορισμό του 43χρονου είχε έρθει για την Εθνική Κ19 το 2011, σε ένα φιλικό με την Πολωνία.