Ο τερματοφύλακας της Ονδούρας αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, αλλά δεν αποβλήθηκε και υπάρχει λόγος γι' αυτό (vid)

Έντρικ Μεντζίβαρ

i

PrtSc

Ο τερματοφύλακας της Ονδούρας αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, αλλά δεν αποβλήθηκε και υπάρχει λόγος γι' αυτό (vid)

Κώστας Τόπας 13:41 - 22.11.2023

Ο τερματοφύλακας της Ονδούρας, Έντρικ Μεντζίβαρ είδε δύο κίτρινες κάρτες στον αγώνα με το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα, ωστόσο δεν αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Μεξικό και Ονδούρα αναμετρήθηκαν στο «Azteca Stadium» στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του CONCACAF Nations League. Στο πρώτο ματς -το περασμένο Σάββατο- η ομάδα της Ονδούρας πέτυχε τη νίκη με 2-0. Με το ίδιο σκορ κέρδισε όμως και το Μεξικό τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/10) και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα» η ομάδα του Ορμπελίν Πινέδα κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά (4-2), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναμά.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ο τερματοφύλακας της Ονδούρας, Έντρικ Μεντζίβαρ, είδε δύο κίτρινες κάρτες και δεν αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Ο ρέφερι, Ιβάν Μπαρτόν, του έδειξε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 86ο λεπτό για καθυστερήσεις. Επειτα, η δεύτερη κάρτα ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι, προτού ένας από τους Μεξικανούς εκτελέσει από την άσπρη βούλα, με τον κίπερ της Ονδρούρας να προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή.

Οι κανονισμοί του πρωταθλήματος τηρούν τους Κανονισμούς του ποδοσφαίρου της IFAB και αυτοί υποδεικνύουν ότι, όταν ξεκινούν τα πέναλτι, οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που έγιναν κατά την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης δεν λαμβάνονται υπόψη. 

Με αυτόν τον τρόπο, είναι λογικό ότι ο τερματοφύλακας τιμωρήθηκε έως και δύο φορές χωρίς να χρειαστεί να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο.