Δραστικά μέτρα από την Ουντινέζε μετά τα ρατσιστικά συνθήματα στον Μενιάν

Μάικ Μενιάν

i

© PrtScr

Δραστικά μέτρα από την Ουντινέζε μετά τα ρατσιστικά συνθήματα στον Μενιάν

Κώστας Τόπας 10:46 - 22.01.2024

Η Ουντινέζε αποφάσισε να απαγορεύσει ισόβια από το γήπεδο τους υπεύθυνους για ρατσιστικά συνθήματα κατά του τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μενιάν.

Ο γενικός διευθυντής της Ουντινέζε, Φράνκο Κολαβίνο, διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα διώξει ισόβια τους φιλάθλους που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Γάλλου κίπερ της Μίλαν, Μάικ Μαινιάν, που ανάγκασε τη διακοπή του αγώνα του Σαββάτου (20/01) για αρκετά λεπτά.

Η Ουντινέζε δεν θα ανεχθεί ρατσιστές στο γήπεδό της και, αφού εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές, θα τους αποκλείσουν ισόβια μετά τα ατυχή γεγονότα που προκάλεσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους «ροσονέρι». Η αστυνομική κύρωση, γνωστή στην Ιταλία ως Daspo (απαγόρευση πρόσβασης σε αθλητικές εκδηλώσεις), θα μπορούσε να είναι προσωρινή, επομένως η Ουντινέζε αποφάσισε ότι οι πράξεις έχουν απεριόριστες συνέπειες ανεξάρτητα από την τιμωρία από τις αρχές.

«Ένα Daspo έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλά ο σύλλογος μπορεί να αποφασίσει να αποκλείσει έναν οπαδό από ένα γήπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα εργαστούμε για να τον αποκλείσουμε από το γήπεδο για μια ζωή», δήλωσε ο Κολαβίνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Rai Minuto 90».

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στο οποίο συμμετείχαν μόνο τρία άτομα. Η Αστυνομία εργάζεται από το Σάββατο με τη βοήθεια του συλλόγου για τον εντοπισμό των ενόχων. 

«Η Ουντινέζε είναι αποφασισμένη να πάει να εντοπίσει τους υπεύθυνους για αυτές τις χειρονομίες και το έπραξαν αμέσως γιατί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενεργοποιήσαμε όλες τις αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, για να ενεργοποιήσουν τους υπεύθυνους. Το σίγουρο είναι ότι ήταν ένας. δύο, το πολύ τρία άτομα. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχαν συνθήματα», εξήγησε.