Το συγκλονιστικό μήνυμα του Μενιάν μετά την ρατσιστική επίθεση: «Δεν είναι ο παίκτης, αλλά ο άντρας και ο πατέρας της οικογένειας»

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Μενιάν μετά την ρατσιστική επίθεση: «Δεν είναι ο παίκτης, αλλά ο άντρας και ο πατέρας της οικογένειας»

Κώστας Τόπας 15:07 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.01.2024

«Δεν είναι ο παίκτης που δέχτηκε επίθεση, αλλά ο άντρας και ο πατέρας της οικογένειας», έγραψε στο συγκλονιστικό μήνυμα μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Μάικ Μανιάν

Ο Μάικ Μενιάν έζησε μια από τις χειρότερες στιγμές του σε γήπεδο ποδοσφαίρου αυτό το Σάββατο (20/01). Το Ουντινέζε-Μίλαν τέθηκε προσωρινά σε αναστολή λόγω ρατσιστικών προσβολών από οπαδούς κατά του Γάλλου τερματοφύλακα των «ροσονέρι». Στο 33ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας αποχώρησε από το γήπεδο αφού άκουσε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του. Ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ο τερματοφύλακας δημοσίευσε το πρωί της Κυριακής (21/01) επιστολή στα κοινωνικά του δίκτυα καταδικάζοντας όσα συνέβησαν και ζητά να ληφθούν μέτρα. 

«Δεν είναι ο παίκτης που δέχτηκε επίθεση, αλλά ο άντρας και ο πατέρας της οικογένειας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Και δεν είμαι ο πρώτος στον οποίο συνέβη. Έχουμε κάνει ανακοινώσεις, διαφημιστικές καμπάνιες, πρωτόκολλα και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σήμερα ολόκληρο το σύστημα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη: οι άνθρωποι που το έκαναν, επειδή είναι εύκολο να ενεργείς ομαδικά και στην ανωνυμία των κερκίδων.

Οι θεατές στις εξέδρες, αυτοί που είδαν ή τα άκουσαν όλα. Η απόφαση να σιωπήσουν τους κάνει συνένοχους. Η Ουντινέζε, που μιλούσε μόνο για διακοπή του αγώνα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, είναι επίσης συνένοχη. Οι αρχές και ο εισαγγελέας, αν δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό, θα είναι επίσης συνένοχοι.

Το είπα και το επαναλαμβάνω, δεν είμαι θύμα. Και θέλω να πω ευχαριστώ στον σύλλογό μου, τη Μίλαν, στους συμπαίκτες μου, στον διαιτητή, στους παίκτες της Ουντινέζε και σε όποιον με έστειλε μηνύματα, έκανε τηλεφωνήματα, με υποστήριξε δημόσια και ιδιωτικά. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους, αλλά σας βλέπω, είμαστε μαζί. Είναι ένας σκληρός αγώνας, θα χρειαστεί χρόνο και θάρρος. Αλλά είναι ένας αγώνας που θα κερδίσουμε», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του Μενιάν στην ανάρτηση του στα social media.

24ωρη αποχή από τη Μίλαν

Από την πλευρά της η Μίλαν που προχώρησε στην 24ωρη αποχή έγραψε: «Μετά από τα απαράδεκτα γεγονότα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ουντινέζε, η Μίλαν αποφάσισε να μην κάνει κάποια ανάρτηση στα social media σήμερα, στις 21 Ιανουαρίου 2024, ως συμπαράσταση στον Μάικ Μενιάν και στη μάχη του απέναντι στον ρατσισμό».