Ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν από τους οπαδούς της Ουντινέζε - «Έκαναν ήχους μαϊμούς» (vids)

Μάικ Μενιάν

i

© PrtScr

Ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν από τους οπαδούς της Ουντινέζε - «Έκαναν ήχους μαϊμούς» (vids)

Κώστας Τόπας 08:23 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 21.01.2024

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μίλαν, οπαδοί της Ουντινέζε φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα προς τον Μάικ Μενιάν, ο οποίος δεν άντεξε κι έφυγε έξαλλος για τα αποδυτήρια.

Ουντινέζε και Μίλαν πρόσφεραν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με τoυς «ροσονέρι» να παίρνουν τελικά τη νίκη στις καθυστερήσεις με 3-2. Νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο εκτυλίχθηκε ένα άσχημο περιστατικό. 

Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό του αγώνα οπαδοί της Ουντινέζε ξεκίνησαν να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα προς τον Μάικ Μενιάν, με τον κίπερ της Μίλαν να ειδοποιεί πρώτα τον διαιτητή, Φάμπιο Μαρέσκα και στη συνέχεια να εγκαταλείπει το παιχνίδι. 

Μάλιστα, ο Γάλλος τερματοφύλακας της Μίλαν ήταν σε έξαλλη κατάσταση με αποτέλεσμα να βγάλει τα γάντια του και να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να τον ακολουθούν. Στη συνέχεια κι έπειτα από συστάσεις του διαιτητή, οι οπαδοί της Ούντινε σταμάτησαν τις ρατσιστικές προσβολές, με τον Στέφανο Πιόλι να εκφράζει τον εκνευρισμό του στον αντίπαλο πάγκο για αυτή την απαράδεκτη στάση των οπαδών των γηπεδούχων.

«Ακουγα συνέχεια ήχους μαϊμούς»

«Δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο έτσι. Στο πρώτο ελεύθερο άκουσα ήχους μαϊμούς και δεν είπα τίποτα, το ίδιο συνέβη και στην δεύτερη εκτέλεση άουτ, έτσι ενημέρωσα τον πάγκο και τον τέταρτο διαιτητή. Θα πρέπει να υπάρξουν πολύ αυστηρές ποινές για αυτά τα φαινόμενα, με τον να μιλάμε απλά δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες», ανέφερε  μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάικ Μενινάν.