Σπουδαία κίνηση από τον Δήμαρχο του Ούντινε: Θέλει να κάνει επίτιμο δημότη τον Μενιάν μετά από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε

Σπουδαία κίνηση από τον Δήμαρχο του Ούντινε: Θέλει να κάνει επίτιμο δημότη τον Μενιάν μετά από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε

Δημήτρης Χούπης 12:05 - 22.01.2024

Μία άξια θαυμασμού κίνηση θέλει να κάνει ο Δήμαρχος του Ούντινε, αφού σκοπός του είναι να κάνει επίτιμο δημότη τον Μάικ Μενιάν, ο οποίος δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Ουντινέζε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μίλαν.

Το παιχνίδι της Μίλαν με την Ουντινέζε στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μάικ Μενιάν από τους οπαδούς της δεύτερης. Δύο μέρες μετά το περιστατικό ο δήμαρχος του Ούντινε με ένα βίντεο θέλησε να κάνει μία κίνηση ανθρωπισμού. 

Συγκεκριμένα τόνισε πως το Ούντινε δεν είναι ρατσιστική πόλη, ενώ σε ένα σημείο τόνισε πως θέλει να κάνει τον Γάλλο τερματοφύλακα επίτιμο δημότη της πόλης, λέγοντας πως οι αξίες των ανθρώπων δεν θα παραβιασθούν από λίγους. 

«Το Ούντινε δεν είναι μια ρατσιστική πόλη και έχει μακρά ιστορία καλωσορίσματος, αλληλεγγύης και σεβασμού. Και γι' αυτό προσκάλεσα προσωπικά τον Μενιάν να έλθει στο Ούντινε για να συμμετάσχουμε μαζί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νεότερους», ανέφερε αρχικά στο instagram ο Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι και συνέχισε. 

«Με την ευκαιρία αυτή, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της πόλης μας. Οι αξίες μας δεν μπορούν να παραβιασθούν από λίγους ανθρώπους που έχουν τυφλωθεί από τον ρατσισμό». 

Από τον Κουλιμπαλί και τον Λουκάκου στον Μενιάν: Ο ρατσισμός εξαπλώνεται στη Serie A (vids)
SERIE A

12:13 - 21.01.2024

Από τον Κουλιμπαλί και τον Λουκάκου στον Μενιάν: Ο ρατσισμός εξαπλώνεται στη Serie A (vids)

Από τον Κουλιμπαλί στον Λουκάκου κι από τον Βέλγο στον Μάικ Μενιάν. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν είναι ο τελευταίος από τους παίκτες που στοχοποιούνται από ρατσιστικές προσβολές οπαδών στα γήπεδα της Serie A.

Δραστικά μέτρα από την Ουντινέζε μετά την επίθεση 

Η Ουντινέζε από τη μεριά της έχει τονίσει ότι θα λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επίθεσης. Πιο αναλυτικά ο γενικός διευθυντής της ομάδας σχολίασε ότι αφού εντοπιστούν οι δράστες θα τους αποκλείσουν ισόβια. Παρόλο μάλιστα που οι αστυνομικές κυρώσεις στην Ιταλία είναι προσωρινές, η ομάδα από το Ούντινε θα δράσει ανεξάρτητα.