Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:20 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 17.07.2023

Αντιμέτωπος με την ποινή φυλάκισης 10 χρόνων είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μέντες Ντα Σίλβα, για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Στις 6 Αυγούστου του 2022, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα, συνελήφθη στην πατρίδα του, Ολλανδία, ως ύποπτος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή φυλάκισης, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, ο εισαγγελέας του Ρότερνταμ εισηγήθηκε την δεκαετή τιμωρία του παλαίμαχου μέσου, κρίνοντας πως είναι ένοχος για το αδίκημα. Ο πάλαι ποτέ παίκτης του «τριφυλλιού» παραδέχθηκε την ενοχή του, εντούτοις υποστήριξε πως οι αρχές του χρεώνουν πολλά παραπάνω από όσα πραγματικά έκανε. 

Το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και η διακίνηση ναρκωτικών

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στα 40α γενέθλιά του, στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι συμμετείχε στην εισαγωγή τριών φορτίων συνολικού βάρους 1.584 κιλών.

Σκάνδαλο στην Ρώμη: Προπονητής ακαδημιών μπάσκετ κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού
REST OF THE WORLD

10:14 - 07.07.2023

Σκάνδαλο στην Ρώμη: Προπονητής ακαδημιών μπάσκετ κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού

Ο 55χρονος τεχνικός, Πάολο Τραΐνο, συνελήφθη με την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης σε 10χρονο αθλητή των φημισμένων ακαδημιών της Στέλλα Ατζούρα, ενώ στην υπόθεση το δικαστήριο προσπαθεί να εντοπίσει αν υπάρχει συγκάλυψη ή συνενοχή κι άλλων ανθρώπων του συλλόγου από την Ρώμη.

Στη δικογραφία αναφέρεται, μάλιστα και η δωροδοκία εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Schiphol», αλλά και στην εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Hamburg Süd» στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Μέντες Ντα Σίλβα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 28 Ιουλίου.