«Τι ζήσαμε...»: Οι 40 μέρες που τρέλαναν τον Μεντιλίμπαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

«Τι ζήσαμε...»: Οι 40 μέρες που τρέλαναν τον Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 09:09 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 19.03.2024

Τι έλεγε ο Βάσκος τεχνικός λίγα 24ωρα μετά την επική πρόκριση…

Μέσα σε λίγες ημέρες ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάλαβε αμέσως τι... παίζει στην Ελλάδα και την ψυχοσύνθεση του κόσμου με το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα. Ο Ολυμπιακός από την ημέρα που ήρθε ο Μεντιλίμπαρ έχει πάρει τα... πάνω του!

Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να έχει ένα σερί έξι νικών. Μάλιστα αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον Παναιτωλικό στα υπόλοιπα πέντε η ομάδα του Πειραιά έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε μία εικόνα που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον κόσμο της και όχι μόνο.

Μετά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο σερί ήττες και μάλιστα με άσχημα σκορ. Αρχικά ο Ολυμπιακός έχασε στο Καραϊσκάκη με 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους «16» του Conference League και λίγα 24ωρα μετά έχασε και από τον Παναθηναϊκό με 1-3 επίσης εντός έδρας, για το πρωτάθλημα.

Μετά απ' αυτά τα δύο ματς υπήρξε και κριτική προς το πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ, ότι δε βρέθηκε και αυτός σε καλές βραδιές στα δύο αυτά παιχνίδια. Και ξαφνικά από εκεί που η ομάδα ήταν στα... ουράνια έπεσε και πάλι στα χαμηλά και μάλιστα με απότομη προσγείωση.

Αυτό το κλίμα, όμως, άλλαξε αμέσως και λογικό είναι, μετά την επική πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στη Σερβία απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με το υπέρ τους 1-6! Ο Ολυμπιακός είναι στους «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον όλα είναι ωραία και καλά στην ομάδα, αφού κατάφερε κάτι το απίστευτο!

«Απίστευτο αυτό που ζήσαμε»

Αυτό το οποίο έλεγε ο Μεντιλίμπαρ σε δικούς του ανθρώπους, αλλά και στους συνεργάτες του στον Ολυμπιακό, είναι πως αυτό που ζει με την ομάδα είναι κάτι απίστευτο. Από τη μία εννοεί την πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι, αλλά από την άλλη αναφέρεται και στο πως ζει ο κόσμος την αγαπημένη του ομάδα. Το είπε και στην Ισπανία πως στην Ελλάδα ο κόσμος «τρελαίνεται» με την ομάδα του.

Το έζησε αυτό ο Μεντιλίμπαρ από τον πρώτο του κιόλας μήνα στην Ελλάδα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταλάβει αμέσως την ελληνική πραγματικότητα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.