Λατρεία για Μεντιλίμπαρ μέσα σε δύο μήνες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Λατρεία για Μεντιλίμπαρ μέσα σε δύο μήνες

Διονύσης Βερβελές 09:56 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 13.04.2024

Το χειροκρότημα και το σύνθημα πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και η ώρα της ανακοίνωσης...

Την ημέρα του αγώνα που είχε ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκλεινε ακριβώς δύο μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ η έναρξη συνεργασίας του. Δύο μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Βάσκος και όμως έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» σε βαθμό που θυμίζει εποχές με προπονητές όπως ήταν οι Ερνέστο Βαλβέρδε, Πέδρο Μαρτίνς. Τότε που τα ονόματα των δύο κόουτς είχαν γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Έτσι και τώρα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αγαπηθεί από τον κόσμο σε αυτόν το βαθμό. Φάνηκε αυτό πριν από την έναρξη του ματς με τους Τούρκους. Ο Βάσκος ήταν από τους πρώτους που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο από την αποστολή των «ερυθρόλευκων» όταν έφτασε αυτή στο γήπεδο. Μπήκε στο χορτάρι και έκανε την καθιερωμένη του βόλτα γύρω απ' όλο το γήπεδο.

Απ' όποια κερκίδα και να περνούσε ο Μεντιλίμπαρ χειροκροτήθηκε θερμά και γνώρισε την αποθέωση και τη στιγμή που ήταν μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών άκουσε και το όνομά του σε σύνθημα. Αυτό το έχει καταφέρει ο Βάσκος κόουτς μέσα σε μόλις δύο μήνες. Η σεζόν του Ολυμπιακού και φέτος έχει κυλήσει έτσι που και ο κόσμος έψαχνε να βρει κάποιον για να ξεκινήσει επί της ουσίας η χρονιά από την αρχή και το βρήκε αυτό στο πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Βάσκος την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή του πρωταθλήματος της Super League, πήρε δύο προκρίσεις επί της Φερεντσβάρος και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με τους Ισραηλινούς γράφτηκε ιστορία, τώρα συμμετέχει στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οι εμφανίσεις των «ερυθρόλευκων» είναι τέτοιες που «γεμίζουν» τον κόσμο τους.

Πράγματα τα οποία ο κόσμος τα βλέπει και φυσικά χαίρεται για την επιλογή του Ολυμπιακού να φέρει έναν προπονητή τέτοιας αξίας στην Ελλάδα και έτσι έχει φτάσει και ο ίδιος να αποθεώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται μπροστά στον «ερυθρόλευκο» λαό.

Φαίνεται άλλωστε, πως έχει έρθει η ώρα της ανακοίνωσης της επέκτασης της συνεργασίας με τον Βάσκο τεχνικό. Συμφωνία υπήρξε, υπογραφή επίσης, αναμένουμε έτσι το τυπικό κομμάτι…